Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hokejová výstroj / foto: Shutterstock

Pořizujete si nové hokejové rukavice? Na tyto 3 aspekty nezapomeňte!

Zima se stala minulostí a s ní i hokejová sezóna. V podstatě už se hrají jen nejvyšší soutěže a pomalu očekáváme mistrovství světa. Na nižší úrovni už většina hráčů svou výstroj pověsila dočasně na hřebík.

Možná mezi ně patříte i vy. Než si uložíte jednotlivé součásti výstroje a výzbroje do skříně, určitě zkontrolujte jejich aktuální kondici. Jestliže výbava doslouží, je optimální nyní po sezoně pořídit novou. My se zaměříme na nákup hokejových rukavic. Konkrétně se soustředíme na 3 nejdůležitější aspekty jejich pořízení.

Typ rukavic v hlavní roli

Hlavní je volba správného druhu rukavic. Obecně platí fakt, že nejdůležitější je to, aby dokonale seděly na ruce, a vy jste mohli ovládat hůl bez sebemenšího omezení. Řadíte-li se mezi začátečníky, volte rukavice určené právě pro tuto skupinu hokejistů. Jsou lehké, ohebné a ochrání. Pokročilé modely jsou poněkud sofistikovanější a vyrábí se z lepších materiálů podobně jako třeba brusle. Profi varianty nabídnou prošívanou dlaň a antibakteriální vrstvu, jež je součástí podšívky.

S důrazem na velikost

Ať už nakupujete helmu, brusle, hokejku anebo právě rukavice, rozhodně se musíte soustředit na správnou velikost. U rukavice je situace taková, že ty dětské jsou označovány hodnotami 8″ a 9″, juniorské 10″ – 12″ a pro dospělé 13″ – 16″. Určitě dbejte na to, aby vám dokonale seděly na ruce a vyznačovaly se dostatečnou ochranou prstů i zápěstí.

Na značce záleží

Veškerou výstroj se vyplatí nakupovat ve značkové podobě. Získáte tak jistotu opravdu kvalitního provedení. Samozřejmostí je u značkových rukavic hned několik atestací a fakt, že vydrží dlouho v dobré kondici. Naším tipem je známý výrobce hokejového vybavení Bauer. O jeho oblibě se můžete ostatně přesvědčit sami, když se budete dívat na zápasy NHL anebo jakýchkoli jiných soutěží.

K tomuto článku není otevřena diskuze