Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Veselé stěhování / foto: Shutterstock

Stěhování bez nervů aneb život v krabicích

Čím jste starší, tím je proces stěhování horší, protože se vám hromadí více a více majetku.

Člověk toho ve skutečnosti k životu potřebuje podivuhodně málo, ale copak je možné všechny ty věci, které nejsou k přežívání nutné, vyhodit? Není. Místo toho je musíte všechny naskládat do krabic a v novém domově zase vyskládat.

Stěhování bez krabic je naprostý oxymorón. Totální nesmysl, hloupost, kterou snad ani nelze zrealizovat. Pro naskládání věcí a jejich přenos totiž není nic praktičtějšího než obyčejné kartonové krabice. I když zase tak obyčejné by být neměly.

Stěhujte se v pevných boxech

Ne každá krabice je vhodná na stěhování. Vyhnout byste se měli zejména těm, které jsou od něčeho znečištěné, a jednovrstvým slabým boxům, jež nic nevydrží. Nejlepší jsou krabice z třívrstvého či pětivrstvého kartonu, v těch přenesete i nádobí a těžké věci.

Dobré je, když má krabice ucha na přenášení, pak se s ní daleko snadněji manipuluje. Zavírací být nemusí, i když je to lepší. Nehrozí, že vám z ní něco vypadne, a nemusíte se strachovat, zda někdo neuvidí vaše osobní věci.

Do krabic dáte opravdu vše

V kartonových krabicích lze přestěhovat opravdu všechno. Pro křehčí věci je samozřejmě vystelte bublinkovou fólií či aspoň novinami. Někdy se vyplatí koupit také speciální krabice na stěhování. Věděli jste například, že existují šatní boxy s plastovým držákem na zavěšení ramínek?

Nebojte se investovat nějakou tu korunu

Poslední otázkou zůstává, kde takové dobré krabice na stěhování sehnat. Jestliže si objednáte stěhovací službu, je dost možné, že vám krabice zapůjčí, mnohdy dokonce zdarma. Jinak se po nich budete muset poohlédnout sami. Chcete-li si ušetřit čas strávený hledáním, zamiřte rovnou na Centrum-krabice.cz. Tam mají krabic dost, a to nejen na stěhování. Najdete zde i bublinkové fólie, takže můžete objednat všechno najednou.

K tomuto článku není otevřena diskuze