Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Holky, zahýbáte? Tak musíte lhát!

Ženy, které se dopustily nevěr, mohou bez problémů a bezostyšně lhát. Mají to totiž posvěcené soudem. Naštěstí ne v Česku, ale v Itálii.

Italský kasační soud rozhodl, že vdané italské ženy, které se dopustí nevěry, o tom mohou lhát, aby chránily svou čest.

Soud vydal toto zásadní rozhodnutí poté, co vyslechl případ osmačtyřicetileté ženy, odsouzené za křivé svědectví. Žena totiž popírala, že půjčila svůj mobilní telefon milenci. Odvolací soud nesouhlasil s výrokem nižšího soudu a rozhodl, že žena zákon neporušila. V rozhodnutí uvádí, že obcházení pravdy je oprávněné, pokud se jedná o uchování tajemství o mimomanželském vztahu.

Nadával manželovi milenky
Mohlo by se sice zdát, že v tradičně katolické zemi budou soudy ohledně lhaní a nevěry velmi přísné, ale není tomu tak. Žena, která se odvolala, je uvedena jen pod křestním jménem jako Carla a pochází z Porto Ercole na pobřeží Toskánska. Mobil půjčila milenci, jistému Giovannimu, který jej pak užil k tomu, že volal jejímu manželovi a nadával mu.

Milenec byl místním soudem odsouzen za obtěžování a Carla byla odsouzena za napomáhání. Kasační soud ale rozhodl, že mít milence je fakt, který poškozuje čest dané ženy v okruhu její rodiny a přátel. Lhaní o této okolnosti je proto přípustné, a to dokonce i při policejním vyšetřování. Zatím není jasné, zda totéž platí i pro muže, kteří mají milenky.

Lžete v případě nevěry?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 92