Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Odolné skvrny / foto: shutterstock

Jak odstranit odolné skvrny? Hlavní je jednat rychle.

Stačí chvilka při obědě či na večírku, a na vašem oblíbeném oblečení se může objevit nevzhledná a odolná skvrna. Pokud zasáhnete hned, nemusíte se se svým oblíbeným kouskem šatníku rozloučit.

Jak odstranit skvrny od kávy a čokolády? 

Patříte mezi milovníky kávy nebo čokolády? Pak už jste se možná někdy setkali s odolnými fleky, které mají na svědomí. Stačí vám však studená voda a hadřík. Skvrny od kávy nebo čokolády rozhodně však nikdy neodstraňujte teplou vodou! Díky ní by se flek ještě více „zažral“ do vláken látky. Pokud se vám nedaří skvrnu zničit studenou vodou, sáhněte po citronu nebo vinném octu.

Jak odstranit skvrny od červeného vína?

Skvrny na oblečení od červeného vína jsou velmi odolné a mnohdy se je bohužel nepodaří zcela odstranit. Pokud si jich však všimnete hned a učiníte potřebná opatření, máte z poloviny vyhráno.

Pokud byste se polili červeným vínem třeba někde na večírku, jistě bude na místě k dispozici také víno bílé. A právě to vám může posloužit jako první pomoc. Na skvrnu od červeného vína jednoduše nalijte víno bílé a po chvíli vysušte ubrouskem. O zbytek se postará pračka.

Další pomocníky v tomto případě představují sůl a citron. Na flek od červeného vína nakapejte trochu citronové šťávy. Po pár minutách smyjte vodou. Nebo skvrnu posypejte solí a nechte zhruba patnáct minut, aby víno vysála. Poté ji setřete vlhkým hadříkem nebo ubrouskem.

Jak odstranit skvrny od červené řepy?

Skvrny od červené řepy představují podobné zlo jako ty od červeného vína. Ideální je skvrnu ihned vydrhnout v teplé vodě. Vsadit můžete také na ocet nebo jar. Tím flek vydrhnete pomocí houbičky na nádobí.

Jak odstranit skvrny od jahod?

Odolné jsou také skvrny od jahod či jiného červeného ovoce. Jak si s nimi poradit? Zde platí to samé, co o červené řepě, tedy pokusit se nejlépe ihned skvrnu odstranit teplou vodou. Další účinnou pomoc představuje citronová šťáva nebo mléko. Obojí se nechá chvíli působit a setře se vlhkým hadříkem. Pak stačí oblečení vyprat v pračce.

Jak odstranit skvrny od rtěnky?

Také skvrn od rtěnky se špatně zbavuje. Často si s nimi neporadí ani prací prášek a pračka. Prý ale pomáhá, pokud na flek od rtěnky aplikujete lak na vlasy a necháte chvíli působit. Pak jednoduše skvrnu odstraníte v teplé vodě.

Výborná je také zubní pasta, kterou vetřete na skvrnu, chvíli necháte působit a za pomocí teplé vody smyjete. Rtěnku také odstraníte dětskými vlhčenými ubrousky, odlakovačem na nehty nebo pleťovou vodou.

 

Jak odstranit odolné skvrny? Hlavní je jednat rychle.

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!