Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Indigové dítě / foto: shutterstock

Máte doma indigové dítě? Jak přistupovat k jeho výchově?

Výraz „indigové dítě“ byl poprvé použit příznivci hnutí New Age v 70. letech minulého století. Indigové děti disponují údajně zvláštním tmavomodrým odstínem aury, tak zvanou indigovou a údajně se rodí již od 60. let.

Jak indigové dítě poznat?

Indigové děti mají vyšší sebevědomí a obtížně akceptují formální autoritu. Nechápou, proč by měli bezmyšlenkovitě přijímat nařízení, která jim nedávají smysl. Upřednostňují kreativní myšlení a rádi vymýšlejí nová řešení problémů. Na někoho mohou působit asociálně, tento dojem ještě podpoří jejich tvrdohlavost a silná vůle.

Nechte jejich kreativitu plně rozvinout

Máte-li doma indigové dítě, asi jste již zjistili, že je velmi inteligentní, oduševnělé a má silně rozvinutou intuici. Indigové děti se rádi zabývají uměním od hudby, malování po literaturu a logické hry jako například šachy. Při jejich výchově byste jim tedy měli poskytnout možnost tyto záliby pěstovat. Pokud nebude mít indigové dítě pocit porozumění od okolí, hrozí, že se uzavře do sebe a začne mít sklon k různým závislostem. Ať již jde o hraní počítačových her nebo v pozdějším věku zneužívání návykových látek či kreslení grafitti.

Umělci či internetoví blogeři

Nástup do zaměstnání pod samozvanou autoritu představuje pro indigové děti nepředstavitelné utrpení. Pracovním systémem opovrhují, nechtějí pracovat pro peníze, chtějí se věnovat duševní činnosti, cvičení, cestování. Při tom všem ale musí svůj nákladný životní styl něčím financovat. Při vydělávání peněz se tak obvykle prosazují na poli filmu, malířství či nezávislého umění. Pokud se jim tento směr nepovede realizovat, najdeme je v řadách internetových bloggerů a specialistů na volné noze. Někdy se však kromě zaměstnání věnují boji proti utrpení lidí i zvířat a vysoce rozvinutá empatie je předurčuje k působení v neziskových organizacích či politických stranách, o kterých si tyto indigové děti myslí, že jsou zaměřeny na ochranu přírody a všeho živého.

Máte doma indigové dítě? Jak přistupovat k jeho výchově?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!