Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Domácí pohoda / foto: shutterstock

Domov je zrcadlem naší duše. Jak na to, abyste se v něm cítili příjemně?

Náš dům či byt dýchá a žije energií, kterou do něho vložíme. Především ženy jsou nositelkami domácí pohody a podílí se hlavní měrou na tvorbě příjemného prostoru, v němž se celá rodina bude cítit dobře a bude v něm ráda.

Nepořádek je pouhou připomínkou minulosti

Jestliže žijeme obklopeni věcmi, které již nepotřebujeme, necháváme se zbytečně obírat o energii a cítíme se doma malátní a vyčerpaní. Je potřeba udělat čas od času generální úklid a zbavit se všech zbytečností, které zabírají prostor v našem bytě a potažmo v duši, který můžeme využít k našemu prospěchu. Zbavte se všech věcí, které ve vás vyvolávají nepříjemné vzpomínky, které se vám nelíbí nebo které jste dostali darem, ale nelíbí se vám. Nemusíte vše hned vyhazovat. Využijte kontejnery na použité oděvy a hračky, některé věci můžete věnovat Charitě a zbylé třeba známým, kterým udělají radost.

Než se dáte do úklidu, srovnejte si v hlavě své myšlenky

Uvědomte si, že úklid bytu velmi úzce souvisí s rovnáním nepořádku ve vaší hlavě. Utíráním prachu tak neuklízíte pouze police, ale vymetáte pavučiny i z vaší mysli. Dům či byt vnímejte při úklidu jako pulzující živé stvoření, které uvádíte do stavu harmonie.

Představte si vaše obydlí jako samostatnou bytost

Z hlediska paralel lze přirovnat okna do vašeho bytu k vašim očím. Umyjete-li si tedy doma okna, bude váš pohled na svět jasnější a budou vám docházet mnohé souvislosti, které jste předtím neviděli. Vstupní dveře symbolizují ústa. Dejte si pozor na to, co a koho si vpouštíte dovnitř. Jestliže vám nějaký známý není příjemný, rozhodně ho k sobě nezvěte, jeho návštěva by energii vašeho obydlí nenasměrovala pro vás optimálním směrem.

Jestliže pociťujete problémy ve vztahu, ukliďte si v ložnici

Stav ložnice symbolizuje stav vašeho vztahu. Jestliže ve svém životě pociťujete vztahový diskomfort, věnujte čas své ložnici, určitě se vaše domácí poměry zlepší. Obývací pokoj zase symbolizuje prostor rodiny, jestliže je v něm harmonie, budete se rádi doma společně scházet a užívat si vzájemné pospolitosti. Pozornost se vyplatí věnovat i chodbě, která představuje páteř vašeho domu a podílí se na rozvodu energie do jednotlivých místností.

Zaujala vás tato symbolika? Jestliže se o ní chcete dozvědět více, doporučujeme ke studiu umění Feng-šuej, díky jehož znalostem si můžete zajímavým způsobem zpříjemnit vlastní život.

Domov je zrcadlem naší duše. Jak na to, abyste se v něm cítili příjemně?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!