Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová terasa / foto: shutterstock

Proč je zámková dlažba tak oblíbená?

Pokud plánujete rekonstrukci exteriéru, zřejmě hledáte způsob, jak vytvoříte chodníky na zahradě, zpevněnou plochu pro terasu a venkovní posezení či příjezdovou cestu ke garáži.

V takovém případě se nabízí zámková dlažba, která se vyznačuje hned několika přednostmi. Oblíbená je především pro svou všestrannost a praktičnost. V následujících řádcích se na zámkovou dlažbu podíváme trochu podrobněji, abyste si o ní udělali obrázek.

Zámková dlažba získala svůj název právě kvůli tvaru. Jednotlivé díly do sebe dokonale zapadají, za což mohou takzvané tvarové zámky. Pokládka je tedy velice jednoduchá a rychlá. Zámková dlažba je v současné době jedna z nejrozšířenějších variant venkovní dlažby, a není se čemu divit.

Proč byste měli zámkovou dlažbu zvolit i vy?

Výše uvedené důvody vás stále nepřesvědčily? Zámková dlažba je skvělou alternativou k nášlapným kamenům, štěrku a oblázkům. I když uvedené možnosti jsou nejméně pracné, nedokážou poskytnout tak perfektní zpevněnou plochu jako právě zámková dlažba. Pokud neplánujete vytvářet z barevných kousků nějaká mistrovská díla, pokládku zvládnete i svépomocí. Postup se naučíte během chvilky.

Zámková dlažba má značně navrch i oproti betonové ploše. Můžete ji třeba kdykoliv rozebrat, pokud to bude potřeba, zatímco zbavit se betonu není až tak snadné. Dalšími výhodami jsou:

- snadná údržba

- možnost vysokého zatížení

- v případě potřeby se může rozebrat

- k dispozici je celá řada tvarů a barev.

Jak zámkovou dlažbu vybrat?

V první řadě si ujasněte, v jaké barvě by se měla zpevněná plocha nést, protože dlažba je k dostání v několika různých odstínech. Zámky mívají také různý tvar, a proto si zvolte alternativu, která nejvíce lahodí vašemu oku a vašim představám. Vybrat si můžete například íčko, vlnku a terčík.

Proč je zámková dlažba tak oblíbená?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!