Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová kuchyně / foto: shutterstock

Moderní kuchyně a jídelny jsou společenským prostorem

Možná vás trochu zmátl nadpis, ale věříme, že nikoliv. Kuchyně a jídelna je totiž skutečně společenský prostor, kde trávíme mnoho času v rodinném kruhu.

V průběhu všedního dne je to často jediné místo, kde se potkáme s celou rodinou. Také proto se moderní kuchyně koncipují tak, aby mohla být jídelna jejich součástí. Lidé pohybující se v kuchyni tak nejsou odděleni od členů rodiny sedících u stolu a mohou spolu všichni běžně konverzovat. Do kuchyně i jídelny patří kvalitní nábytek, který nám bude dlouho sloužit a zároveň stylově vypadat.

Jídelní stůl je centrem všeho dění

Abychom mohli u jídla s rodinou rozebírat následující nebo uplynulý den, samozřejmě nejčastěji se k tomu naskytne příležitost u snídaně nebo u večeře u jídelního stolu. Chcete skutečnou kvalitu? Potom zvolte jídelní stůl masiv. Kvalitní jídelní stoly budou stabilní a nebude tak žádný problém se stolováním. Při výběru stolu dbejte na to, aby:

  • Se ke stolu vešel dostatečný počet lidí
  • Každý měl dostatek prostoru pro pohodlné stolování

Samozřejmě ke stolu patří vždy židle. Je na vás, jaký styl židle zvolíte. Můžete vsadit na rustikální vzhled, který je dnes velmi oblíbený, nebo jít do stylové moderny. Pokud jde o moderní nábytek, velmi populární je bílá židle, která může být třeba ve vysokém lesku, nabídne krásně čisté linie a čistá bílá barva je do jídelny jako stvořená. Určitě by se mělo se židlí dát rovněž pohodlně manipulovat.

Také v kuchyni můžete chtít pěkné posezení

Existuje mnoho případů, kdy si chceme v kuchyni jenom něco rychle připravit a nechceme nosit jídlo na jídelní stůl. V takovém případě se hodí také stůl do kuchyně, kde si nachystáme třeba rychlou snídani nebo večeři. Je to nepochybně velmi praktický prvek v rámci kuchyně a pokud na něj máte prostor, rozhodně jej oceníte.

K těmto kuchyňským stolům můžete použít buď menší židle, nebo mnohem praktičtější lavici. Lavice do kuchyně vám totiž nezabere tolik místa a zároveň se na ni vejde více lidí. U kuchyňského stolu je to opravdu velice praktický kus nábytku.

Moderní kuchyně a jídelny jsou společenským prostorem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!