Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Koupelna / foto: shutterstock

Vana je součástí každé správné koupelny. Patří do koupelny ale také toaleta?

Pokud máte rádi dlouhé horké koupele, určitě nesmí ve vaší koupelně chybět možnost ulehnout do vany.

Sice není nezbytným prvkem v koupelně, ale na druhou stranu je tím prvním, co se nám u opravdu komfortní koupelny vybaví. Někteří lidé kombinují koupelnu také s toaletou. V našem článku se podíváme i na to, zda je toto řešení šťastné.

Opojná relaxace po náročném dni

Znáte to, přijdete z práce a vaše tělo potřebuje nutně uvolnit. Jedním z nejspolehlivějších řešení je horká koupel ve vaně. Taková vana by měla do vaší koupelny naprosto dokonale pasovat. Také proto máte možnost poměrně velkého výběru.

Mezi populární řešení patří:

  • Klasické vany
  • Rohové vany
  • Volně stojící vany
  • Vanové zástěny
  • Hydromasážní vany

Klasické vany často bývají v provedení z akrylátu a patří tak k nejlevnějším řešením. Některá koupelna však může vyžadovat instalaci vany rohové. Designovou specialitou do velkých koupelen jsou vany volně stojící. Potřebujete-li se ve vaně také sprchovat, ideální volbou jsou vanové zástěny, které zabrání tomu, abyste příliš nenamáčeli v koupelně. Za zmínku stojí také hydromasážní vany, které nabízejí masážní trysky a maximální uvolnění a relaxaci.

Má v koupelně místo také toaleta?

Existují v zásadě dva pohledy, jak se na to můžeme dívat. Pokud se rozhodnete umístit do koupelny toaletu, tak taková toaleta by určitě neměla být v domě jediná. Dům by měl nabízet také samostatnou místnost se záchodem. Pokud je dům dostatečně velký, není to zpravidla žádný problém.

Jiná situace může být v tom případě, pokud opravdu bojujete s místem. Zkrátka každý metr je cenný. V tom případě se někdy instaluje záchod do koupelny jako jediná možnost. Není to nešťastnější řešení, ale v případě prostorových omezení je to samozřejmě zcela pochopitelné. Toalety dnes navíc můžete vybírat v zajímavých designech, třeba se splachovadlem pod omítku, které v koupelně nebudou rušit.

Vana je součástí každé správné koupelny. Patří do koupelny ale také toaleta?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!