Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zahradní domek / foto: MJ Products

Jak se na jaře postarat o dřevěný zahradní domek a zahradu kolem něj?

Příroda se pomalu probouzí k životu. Nastává tak ideální čas si vše naplánovat a pustit se do díla. Nejde přitom jen o trávník, stromy, keře a záhony. Odzimovat a zkontrolovat musíte i dřevěný zahradní domek, či dřevěný domek na nářadí a také trasu.

1. Začínáme exteriérem

U domku začněte zevrubnou inspekcí od podlahy po střechu. Nejen zima, ale i nezvaní hosté v podobě hlodavců či hmyzu vám mohli napáchat škody. Zaměřte se především na místa, kde by dřevěný zahradní domek mohla poškozovat vlhkost - tedy především na podlahy, rohy místností a prostor okolo oken a dveří.

 2. Fasáda

Pak zkontrolujte fasádu, zda na ní voda nezatéká z okolí, z vadného okapu, či dokonce neproniká do interiéru skrz vadnou střešní krytinu. Všechna problematická místa co nejdříve opravte. Pak zkontrolujte fasádní nátěr a podle potřeby ho obnovte.

3.Terasa

U terasy je práce snazší. Stačí ji důkladně prohlédnout, očistit smetákem, omýt a po oschnutí napustit správným olejem. Chcete se o péči o dřevěný zahradní domek, ale i o trávník a zahradní vegetaci dozvědět více?

Jak se na jaře postarat o dřevěný zahradní domek a zahradu kolem něj?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!