Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylové naušnice / foto: Victoria Chudinova / Shutterstock.com

Jak vybrat správné náušnice? Řiďte se tvarem obličeje

Uvažujete o pořízení nových náušnic? Jasně. Proč také ne? Jsou to právě náušnice, které dokážou dát obličeji ještě další rozměr. Sehnat se aktuálně dá spousta variací, které mohou vypadat perfektně.

Vybírat samozřejmě lze podle tvaru náušnic, použitého materiálu, případně také přítomnosti drahých kamenů a podobně. Určitě ale není od věci řídit se také tvarem obličeje konkrétní ženy, jež bude náušnice nosit. My se na jednotlivé tvary podíváme poněkud podrobněji.

Kulatý obličej

Optimální jsou visací náušnice nebo kapky. Je fakticky jedno, jestli budou dlouhé, nebo naopak krátké. Rozhodně ale zapomeňte na pecky, jež jsou příliš malé a s tímto tvarem obličeje by zřejmě nekorespondovaly.

Obdélníková tvář

U obdélníkové tváře se nejčastěji prosazují objímky. Dokážou ji totiž dokonale upravit. Jinak ale vypadají v tomto případě dobře také pecky. Pozor je zapotřebí dát jenom na visací náušnice, které by ještě prodloužily tvar obličeje.

Tvář ve tvaru diamantu

Tento typ obličeje je v mnohém značně specifický. Přesto se k němu hodí hned několik druhů náušnic. Výborné jsou kupříkladu pecky, objímky nebo takové kapky. Vyvarovat by se ženy měly především náušnic tenkých.

Trojúhelníková tvář

Pro obličej ve tvaru trojúhelníku nebo hrušky se hodí asi nejvíce velké kruhové náušnice. Přípustné jsou ale i jiné tvary. Jen na velikosti by se příliš ubírat nemělo. Pozor hlavně na ostrá zakončení náušnic. Ta nepůsobí vůbec dobrým dojmem.

Srdcový obličej

V případě srdcového obličeje je třeba počítat s tím, že čelo bude širší než lícní kosti. Brada bývá většinou ostrá a vcelku špičatá. Výborné jsou zejména visací, lustrové nebo slzičkové náušnice. Výbornou volbu představují také kostky.

Čtvercová tvář

Tady vsaďte na kruhové či visící náušnice. Mohou být klidně ozdobené nějakými hezkými drahými kameny. Vypadat budou perfektně.

Jak vybrat správné náušnice? Řiďte se tvarem obličeje

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!