Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vestavěné skříně / foto: shutterstock

Vestavěné skříně jsou optimální volbou do menších a atypicky řešených bytů

V každé domácnosti je zapotřebí vyřešit úložné prostory, abyste v místnostech mohli mít neustále pořádek a přehled o tom, kde se nacházejí všechny vaše věci. Praktickou variantu představují takzvané vestavěné skříně.

Hlavní přednosti vestavěných skříní

Vestavěné skříně jsou moderním řešením, které se uplatňuje ve stále větším množství domácností. Mnozí bytoví architekti je doporučují zejména do menších bytů, a to vzhledem k jejich vlastnostem. Pakliže například bydlíte v malé garsoniéře v panelovém domě, máte k dispozici třeba jen 30 metrů čtverečních, pak je dobré využít každičký kout. Zatímco volně stojící skříň zabírá zbytečně mnoho prostoru a vždy zde vzniká určitá mezera mezi ní a zdmi, vestavěné skříně se montují přímo na stěnu. I těch pár centimetrů může udělat divy. Kromě toho se dají vestavěné skříně namontovat do atypických míst, kam se zkrátka klasické skříně nemohou vejít. Proto se ostatně používají nejen v malých domácnostech, ale i ve větších bytech a rodinných domech, kde se dají umístit kupříkladu pod schodiště, tedy na místo, které jinak bývá obvykle nevyužité.

Šatní skříň

Do malého bytu se vyplatí nejen vestavěné skříně, svůj smysl mají rovněž posuvné dveře

Velmi elegantně působí vestavěné skříně do ložnice. Z hlediska estetiky nejsou tak rušivým prvkem, stále zde přitom platí zmíněné maximální využití prostoru. Kvalitní vestavěné skříně pořídíte přes web levne-skrine.cz. Jde o cenově a esteticky atraktivní modely, které se hodí do každé domácnosti.

Chcete-li doma ušetřit ještě více užitného místa, pak je zde také další možnost. Zkuste namísto klasických interiérových dveří zvolit praktické posuvné dveře. Při otevírání není nutné počítat s volným prostorem v jejich těsné blízkosti, můžete sem klidně dát nábytek, aniž by došlo k zablokování možnosti dveře snadno otevírat a zavírat.

K tomuto článku není otevřena diskuze