Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Malování / foto: Vymalujsisam.cz

Malování obrazu podle fotografie nebylo nikdy snadnější. Zkuste malování podle čísel

Taky patříte mezi ty, kterým nikdy moc výtvarná výchova ve škole nešla? Hold, někdo se s talentem kreativity nenarodil.

Ovšem věděli jste, že dnes už nemusíte být malířem, abyste zvládli namalovat obraz podle fotografie? Ne, neděláme si srandu, dokonalé dílo si totiž vytvoříte pomocí čísel. Zajímá vás, o co se přesně jedná?

Co si pod pojmem malování podle čísel představit?

K tomu, abyste si vytvořili dokonalou malbu, nepotřebujete žádné malířské dovednosti. Principem tohoto způsobu malování jsou čísla, jenž vás postupně navádí, jak máte malovat. Vámi vybraná fotografie je rozdělena na mnoho malých útvarů, které jsou označeny číslem, co odpovídá konkrétní barvě.

Co všechno lze malovat?

Mezi nejlepší způsoby, jak tuto kreativní sadu využít, je namalovat si svou oblíbenou fotografii. Vámi zachycený výjimečný okamžik si tak vybarvíte na plátně a můžete si ho pověsit třeba v obýváku nad televizí. Ovšem fotografie nejsou to jediné, co lze malovat. Můžete využít jiných předloh od krajin, motocyklů, až po dětské motivy či díla slavných malířů. Taky souhlasíte, že malování podle fotografie nebylo nikdy jednodušší?

Jak správně postupovat, aby fotografie vypadala jako od profesionála?

Ze všeho nejdříve je důležité vybrat tu správnou fotografii jako předlohu. Váš telefon je jistě plný selfíček či jiných záznamů, ale jsou skutečně kvalitní? Právě kvalita fotografie je tím nejdůležitějším faktorem.

Některá políčka jsou označeny například číslem 8/17, tzn., že tyto dvě barvy musíte smíchat. Dejte si vždy pozor, aby štětec a voda byly neustále čisté.

Mezi nejčastěji používané barvy patří barvy akrylové, které jsou rozpustné ve vodě. Tyto barvy lze ředit a mísit s vodou. Velmi rychle však vyschnou, takže pokud zrovna barvu nepoužíváte, udržujte ji uzavřenou.

vybarvování podle čísel má svá pravidla. Nejdříve začněte s velkými a tmavými plochami. Je také dobré nejdříve vybarvit jedno číslo a pokračovat k druhému, tzv. že nejdříve si vybarvěte všechny tvary s číslem 1 od největších tvarů po ty nejmenší. Jakmile máte hotovo, přejděte na číslo 2 atd. Abyste si své dílo nerozmazávali, postupujte od shora dolů.

Malování je nejenom skvělou zábavou, ale také prospívá našemu zdraví.

Malování posiluje paměť

Činnosti jako jsou malování, kreslení a vybarvování zlepšují naši paměť prostřednictvím konceptuální vizualizace a implementace. Lidé, kteří se často věnují tomuto druhu kreativity, mají s přibývajícím věkem menší šanci na onemocnění související se ztrátou paměti. Malba také umožňuje jednotlivcům vyjádřit své pocity a emoce beze slov. Pro někoho je těžké se otevřít, takže malování je skvělý způsob, jak uvolnit vnitřní myšlenky.

Pomáhá se stresem

Stres je problémem, s nímž se každý z nás do určité míry během života potýká. Jeho vysoká úroveň přispívá k problémům duševního zdraví. Malba a další umělecké činnosti jsou pro emocionální uvolnění ideální. Jakmile se člověk na malování zaměří, umožní tím své mysli uvolnit a zbavit se všech problémů, které ke stresu vedou. Také dochází ke stimulaci kreativní mysli a zároveň je psychická zátěž snížena.

Malování podporuje optimismus

Věděli jste, že vytváření malebných děl podporuje optimističtější přístup k životu? Malíř začíná tím, že si stanoví cíle, aby zdokonalil své malířské schopnosti a stal se zkušenějším umělcem. Jakmile člověk dosáhne další úrovně dovedností, jeho úspěch vyvolává pozitivní emoční reakci. Postup a dovednosti malíře v průběhu času odstranily negativní emoce a poskytly jednotlivci potěšení a štěstí. Malování zvyšuje sebevědomí a inspiruje lidi k dosažení nové úrovně dovedností.

Jak se vám tento koncept malby líbí?

Malování obrazu podle fotografie nebylo nikdy snadnější. Zkuste malování podle čísel

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!