Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Betonový plot / foto: shutterstock

O betonový plot se nemusíte starat, a to je jeho přední výhoda

Ve světě bydlení se beton využívá stále častěji, a to nejen v exteriéru, ale i interiéru.

V posledních několika letech výrazně vzrostl zájem o betonové ploty, ostatně není se čemu divit, protože jsou nenáročné na údržbu. Dokonale zapadnou do jakékoliv zástavby, vyznačují se dlouhou životností a dávno jsou pryč doby, kdy byly charakteristické strohým vzhledem.

Betonový plot je spolehlivý a odolný

Oplocení je jednou z důležitých součástí exteriéru rodinného domu, protože chrání váš pozemek před nezvanými hosty i zatoulanou zvěří. Betonový plot vám navíc poskytne dostatek soukromí. Při výběru se zaměřte na design, aby dokonale ladil například s fasádou či ostatními prvky na zahradě.

Betonový plot

Betonový plot je rychlé řešení, jak oddělit pozemek od sousedů. Objevuje se však nejen u rodinných domů, ale i v průmyslových areálech. Sice se jedná o nákladnější záležitost, nicméně investice se určitě vyplatí.

Nezapomeňte na venkovní dlažbu

Jakmile se pustíte do rekonstrukce zahrady, zaměřte se i na chodníky, dlažbu okolo bazénu, terasu a podobně. Velice oblíbená je venkovní dlažba z betonu, která se hodí právě k betonovému plotu. Sehnat se však dají také dřevěné alternativy, případně klasická dlažba jako taková. Záleží na tom, co od ní očekáváte, jak má vypadat a k čemu má sloužit.

venkovní dlažba

Nenahraditelnou součástí chodníků je zahradní obrubník. Úkolem obrubníků je oddělit chodníky od záhonů a travnaté plochy. V nabídce jsou různá provedení, například je možné sladit obrubníky barevně s chodníkem.

Podívejte se do pestré nabídky společnosti Presbeton, která se specializuje na betonové ploty, venkovní dlažbu, obrubníky a celkově na zahradní architekturu. V pestrém produktovém portfoliu najdete i skladebnou a zámkovou dlažbu či různé doplňky ke komunikacím.

K tomuto článku není otevřena diskuze