Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Koupelna / foto: shutterstock

Potěšte své blízké vlastnoručně vyrobeným vánočním dárkem na poslední chvíli. Šumivé koule do koupele zvládne každý

Kdo by nemiloval dlouhé uvolňující koupele v prohřáté vodě vlastní vany. Zvláště v zimě se snažíme si je dopřát co nejčastěji. Pro ještě lepší zážitek do nich můžete přidat krásně vonící šumivou bombu.

Ingredience pořídíte téměř všude

Základem šumivých koupelových bomb je kyselina citronová a jedlá soda. Zakoupíte je samozřejmě již hotové, ale vzhledem ke snadnosti jejich výroby a dostupnosti jejich hlavních komponent si s jejich výrobou poradíte během několika minut i sami doma. Navíc vás vyjdou mnohem levněji a snadno si do nich přidáte i vyživující látky na míru. Šumivé bomby jsou navíc skvělým nápadem na vánoční dárek, který obdarovaného opravdu potěší, protože jste si s ním dali práci.

Jedlá soda

Co si na výrobu připravit?

Na přibližně 4 šumivé koule si nakupte 200 g jedlé sody a 100 g kyseliny citronové. Bude potřeba doplnit i nosnou složku. Jako tu lze použít jakýkoliv škrob, například kukuřičný či bramborový. Stačí jej přibližně 100 g. Dále budete potřebovat přibližně 4 lžíce jakéhokoliv oleje. Použít můžete panenský olivový anebo některý vhodný pro různé typy pleti. Například meruňkový pro citlivou pleť, makadamiový pro stárnoucí pokožku anebo olej z lískových oříšku pro pleť trpící akné. Olej doplníte 2 lžícemi převařené nebo destilované vody. Pro zvýšení efektu šumění lze využít i potravinářské barvivo a zapomenout samozřejmě nesmíme ani na vhodný esenciální olej, případně sušené bylinky.

Citrony

Úspěch tkví v trpělivosti

Do 2 misek si připravte všechny suché a tekuté složky. Ty tekuté můžete vlít do rozprašovače a opravdu pozvolna je vstřikovat do suché směsi. Po každém vstříknutí je dobré směs ručně promíchat, aby lokálně navlhčená místa předčasně nevyšuměla. Se zvlhčováním postupujte opravdu pomalu. Jakmile bude směs držet pohromadě, natlačte ji do předem připravených kulatých formiček, přidejte trochu bylinek a nechte důkladně utuhnout. Po asi půl hodině bude možné bomby vyklepnout z formičky a nechat doschnout na volném vzduchu. Počítejte alespoň s 2 dny. Dobu schnutí ale rozhodně nepřekračujte a stav šumivých bomb pravidelně kontrolujte, aby dlouhodobým pobytem na vzduchu naopak zpětně nenavlhly. Poté je uzavřete do neprodyšné nádoby nebo zabalte do celofánu a uložte na suché místo.

Vánoční dárek

Pohrajte si s balením

Máte-li v úmyslu šumivou bombu darovat, zapřemýšlejte nad jejím efektivním zabalením. Kulový tvar můžete naaranžovat do tvaru bonbónu, jestliže jste zvolili na výrobu například tvar dortíku, můžete bombu obložit například vánočním cukrovím a nechat obdarovaného „ochutnat“. Vše záleží pouze na vaší fantazii.

Potěšte své blízké vlastnoručně vyrobeným vánočním dárkem na poslední chvíli. Šumivé koule do koupele zvládne každý

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3