Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Balení dárků / foto: shutterstock

Pro originálně zabalené dárky využijte přírodniny i vlastní tvorbu

Klasický vánoční papír a stužka je v balení dárků zajetá klasika. Pojďme si ale nastínit několik nápadů, jak si balení dárků zpestřit a vykouzlit tak něco neotřelého a originálního.

V jednoduchosti je krása

Toto rčení platí i při balení dárků. Stačí obyčejný balící papír, jutový nebo lýkový provázek, šišky, větvičky, sušený pomeranč, skořice, badyán, tvrdý papír či dřevěné kartičky na jmenovky. Krabičky a všechny hranaté předměty zabalíte hravě, ostatní můžete například vkládat do papírových sáčků a také nazdobit pomocí přírodnin. Díky badyánu a skořici navíc bude dáreček krásně vonět. A pokud nechcete zůstat pouze u přírodních materiálů, můžete k větvičce přidat třeba ozdůbku z upečeného perníčku či vizovického těsta.

Jednoduché originální dárky

Barvy a tvary dokáží divy

Obyčejný balící papír můžete rovněž ozvláštnit barvami a dekorovat ho například puntíky, hvězdičkami nebo srdíčky. Přidejte dřevěnou ozdobičku a vkusně zabalený dárek je na světě.
Vsaďte na černobílou kombinaci. Pokud vám bude připadat strohá, rozbijte monotónnost zelenou větvičkou, jmelím nebo červenou či zlatou stužkou. Využít můžete i jiné kombinace dvou barev, červeno-zelenou, zlato-fialovou či například modro-stříbrnou. To vše záleží na vás.

Černobílá kombinace a puntíky

Děti potěšíte dvojnásobným dárkem

Dětem z dárečků vytvořte zvířátka. Stačí barevné papíry, knoflíky, kousky vlny, vatu, zbytky látek, trocha vaší fantazie a šikovné ruce. Dětem budou u stromečku zářit oči víc než kdy jindy, uvidíte.

Dárkové balení pro děti

Buďte kreativní

Baňky nepatří nutně pouze na stromeček, využijte jich rovněž při zdobení dárků. Nakupte nerozbitné baňky v malých velikostech, matné, lesklé i s dekorem a uvidíte, jak váš dáreček rozzáří. Pokud jste alespoň trochu zruční, můžete si z barevného papíru vystříhat různé ozdoby, sněhové vločky a jednoduchý balící papír jím ozdobit. Části zabaleného dárku můžete také potřít lepidlem a posypat barevnými konfetami. Potom už stačí jednoduchá stuha a neobvykle zabalený balíček máte hotový.

Dárky a dárečky

Inspirace v Zemi vycházejícího slunce

Slyšeli jste už o japonské metodě balení furoshiki? Jde o balení dárků do látek. Vhodné jsou pevnější látky, které nepruží. Vyzkoušejte a uvidíte, jak bude obdarovaný z vaší originální tvorby překvapený.

Japonské balení dárků

Nejlépe se balí dárky hranaté, tedy krabičky a knihy. S ostatními si už musíte trošku vyhrát. Využít můžete sáčky či balit do tvaru bonbónu či měšce. Máte-li trochu fantazie, šikovné ruce, nemusíte se obávat, že byste to nezvládli.

 

Pro originálně zabalené dárky využijte přírodniny i vlastní tvorbu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!