Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Správná péče o vlasy začíná u mytí

Každá žena touží po bujné, lesklé a zdravé hřívě, kterou by se pyšnila široko daleko. Bohužel mnohé z nás mají vlasy spíše řídké, bez života, plné lupů. Co je na vině? Pravděpodobně o svou kštici špatně pečujeme.

Ať už se zeptáte svého lékaře nebo kadeřníka, odpoví vám, že o vlasy se musí správně pečovat, jinak budou postrádat život. Řada žen si pomyslí, že se bude muset investovat do drahých, profesionálních produktů, ale pravdou je, že to hlavní začíná už u samotného mytí. Chybuje ta, která si myje vlasy denně, nebo ta, která se nekamarádí s kondicionérem.

STOP příliš častému mytí

Zatímco některé ženy si myjí vlasy hned po probuzení, jiné si to nechávají na večer. Co však spojuje obě skupiny, je každodenní mytí. Jenže to je ta zásadní chyba, které se dopouštíme, a to je ostatně důvod, proč se nám vlasy abnormálně mastí. Mytím vlasů se chceme mastnoty zbavit, ovšem příliš častým umýváním si mastnotu do vlasů paradoxně dostáváme víc a víc. Při příliš častém mytí si totiž pokožka začne tvořit více mazu. Ten je pro ni důležitý, vlasy tím pádem nevyschnou.

Péče o vlasy

Žádný kondicionér

Jak již bylo zmíněno, chybuje se též tím, že se nepoužívá kondicionér. Jenže ten je při mytí opravdu zásadní. Nemá jen usnadňovat rozčesávání, ale používá se z jiného důvodu. Zatímco šampon otevírá vlas a smývá z něj povrchové nečistoty a onu zmiňovanou mastnotu, kondicionér zase vlasy uzavírá a dodává jim lesk a svěžest. Kondicionér jde zkrátka s šamponem ruku v ruce, stejně jako jde ruku v ruce den s nocí.

Vlasy foukáme a češeme hned po umytí

V čem také chybujeme a co má neblahý dopad na bujnou kštici na hlavě, je automatické rozčesávání mokrých vlasů a jejich následné foukání. Podle kadeřníků bychom však k česání měli přistupovat před umytím vlasů a poté bychom je měli nechat volně uschnout. Nemyslí se tím sušení v ručníku. Přílišné tření způsobuje roztřepené konečky.

Správná péče o vlasy začíná u mytí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!