Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Řasokoule / foto: shutterstock

Řasokoule jako nevšední domácí mazlíček

Chcete si domů pořídit mazlíčka, ale nemáte příliš mnoho volného času na to, abyste se o něj starali? A zároveň prahnete po nové pokojové rostlině, která by zútulnila interiér? V obou případech sáhněte po řasokouli!

Řasokouli lze označit za hit posledních let. Zatímco někdo se přiklání k tomu, že se jedná o pokojovou rostlinu, jiný je zase toho názoru, že se jedná o drobného domácího mazlíčka, který nevydává žádné zvuky. Ať už patříte do té či oné skupiny, nemýlíte se.

Zelená řasa, která nevyžaduje takřka žádnou péči

Hovoříme o druhu zelené řasy, která je typická pro svůj kulatý tvar. Přirozeně se vyskytuje na Islandu, ve Skotsku nebo také v Japonsku, u nás sídlí hlavně v nádobách s vodou či v akváriích v domácnostech.

Zelená řasa

Pěstitelé po ní sahají rovnou z několika důvodů. Tím hlavním je snadná péče. Řasokoule toho skutečně nevyžaduje mnoho. Není možné ji přelít, netrpí nedostatkem živin, neumře suchem (pokud ji tedy nenecháte několik dní ležet na kuchyňské lince). Co potřebuje, tak občasnou výměnu vody a pootočení či poválení v dlaních pod proudem tekoucí vody.

Pěstovat ji lze v akváriu s rybičkami

Zatímco někteří lidé mají pro řasokouli vymezenou zvláštní nádobu, jiní ji pěstují společně s akvarijními rybičkami. Někteří pěstují tento druh řasy v zahradním jezírku, ovšem v tomto případě příliš nevynikne. Spíše se naopak ztratí.

Řasokoule

Co se týče vody, ideální vodou je ta z jezírka nebo z potoka. Pokud se v okolí vašeho bydliště ani jedno, ani druhé nenachází, vystačíte si s kohoutkovou vodou, kterou je ale dobré předtím převařit.

Vydrží i několik desítek let

Dalším důvodem, proč pěstitelé kývnou na pořízení této rostliny/mazlíčka, je její dlouhověkost. Pokud se nedopustíte při pěstování extra velkého “kiksu” (jako je třeba zmiňovaný pobyt bez vody), vydrží s vámi i několik desítek let.

Řasokoule jako nevšední domácí mazlíček

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!