Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ložnice podle feng shui / foto: shutterstock

Ložnice podle feng shui: nechte energii proudit

Ložnice by měla být oázou klidu. Neměla by být místností plnou nepořádku, stejně tak by se v ní neměla ukrývat elektronika. Spíše by zde měla proudit bezmezná energie.

Aby byla ložnice skutečně místem, kde se vám podaří načerpat hromadu energie a síly, zařiďte si ji podle zásad čínského učení, které se stává i u nás stále více oblíbené. Bylo totiž vyzkoušeno, že uspořádání nábytku podle zmiňovaných pravidel dokáže běžný interiér proměnit v něco neskutečně magického.

Harmonie v ložnici
Feng Shui - zdroj: Shutterstock

Pod postelí se nemá nacházet sklad

Feng shui myslí na každý detail. Říká také, že by se pod postelí nemělo nacházet skladiště. Bohužel v mnoha domácnostech tomu tak je. Na vině je touha mít všechno vkusně uspořádáno a nemít v domácnosti příliš mnoho skříní nebo komod. Proto se investuje do postelí s úložným prostorem, který se poté využívá ke skladování všeho možného - nejen peřin a polštářů pro hosty. Proti tomuto však feng shui zbrojí.

Čelo postele je nezbytnost

V poslední době se pozornost mnoha mladých lidí zařizujících svou ložnici upíná na postele bez čela. Touží po levné a praktické záležitosti, kterou si případně hezky vystelou velkou kupou polštářů. Feng shui však říká, že postel by měla mít čelo. Podle starého čínského učení je role této součásti postele naprosto nezbytná. Jejím úkolem je navodit pocit bezpečí.

Příjemná ložnice
Příjemná ložnice - zdroj: myloview London

Příliš mnoho zrcadel škodí

I když poslední módní trendy ve světě bydlení říkají, že zrcadla mají v ložnicích své místo, buďte s nimi opatrní a raději s nimi šetřete. Zejména je nevěšte naproti posteli nebo oknu. Váš vídaný obraz v zrcadle vás může spíše rušit nebo rozptylovat, někdy také vyděsit. Jestliže ho zase umístíte naproti oknu, bude odrážet světlo, a narušovat tím váš klidový režim. Důsledkem bude horší spaní a jeho nižší kvalita.

 

Zdroj:

https://living.iprima.cz/bydleni/loznice/8-tipu-jak-vyuzit-feng-shui

Ložnice podle feng shui: nechte energii proudit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!