Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jak vybrat podprsenku / foto: shutterstock

Jak by měla vypadat správně padnoucí podprsenka? Nevybírejte si špatně

Podprsenka je nedílnou součástí našich outfitů, i když na první pohled nejde vidět. Jelikož však přilne k našemu tělu, měla by dokonale padnout a nikde netáhnout či neškrtit.

Podle posledních průzkumů však jen málokterá žena ví, jak by dobře padnoucí podprsenka měla vypadat. Automaticky sahají po jedné velikosti, o které si myslí, že je správná, ale kdyby se na ni podíval odborník, spíše by se přiklonil ke zcela jinému číslu.

Obvod nese váhu prsou

Při výběru vrchního dílu spodního prádla hraje velkou roli několik parametrů a obvod patří mezi ně. Věděli jste, že právě obvod nese až osmdesátiprocentní váhu prsou? Je proto důležité, aby byl dostatečně velký, aby svou funkci mohl plnit doslova na výbornou.

Dobře padnoucí podprsenka

Dobře padnoucí obvod znamená, že podprsenka k tělu krásně přiléhá, ovšem je dostatečně volná na to, aby se žena mohla svobodně nadechnout. Při zvedání rukou by se zadní část neměla posouvat nahoru, stejně tak by po bocích neměla vylézat kůže, což by značilo, že je podprsenka příliš malá.

Ramínka se nesmí zařezávat

Samostatnou kapitolou jsou ramínka, která nesou až dvacet procent váhy poprsí. Při zkoušení podprsenky sledujte, jestli se zařezávají či nikoliv. Stejně tak nesmí padat, čemuž ale lze předcházet regulováním délky ramínek.

Růžová podprsenka

Pokud jsou ramínka nastavená tak, jak mají být, nebude vás bolet ani krční páteř, ani ramena. V opačném případě se zmiňované části těla ozvou.

Košíčky: ani příliš malé, ani příliš velké

Třetí věcí, kterou je zapotřebí sledovat při výběru podprsenky, jsou košíčky. Právě na nich je na první pohled poznat, jestli vám podprsenka dobře padne, či jestli je vám spíše větší. Obecně platí, že dobře padnoucí jsou takové, z nichž prso nepřetéká, ale ani se v košíčku příliš netopí. Při správně zvolené velikosti by měl košíček krásně kopírovat prso a přirozeně navazovat na linii poprsí.

 

Zdroj:

https://www.astratex.cz/jak-vypada-spravne-padnouci-podprsenka/


Jak by měla vypadat správně padnoucí podprsenka? Nevybírejte si špatně

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!