Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Obuv balerínky / foto: shutterstock

Balerínky letos v trochu jiném hávu. Jaké se nyní nosí?

Baleríny jsou boty, které se nosí už dlouhé roky. I když je pravdou, že zájem o ně v posledních měsících pokulhává. Od dob před patnácti lety však výrazně mění svou image. A možná si díky tomu najdou cestu do vašich botníků.

Neslušivé či trapné - přesně takto baleríny už dávno neoznačujeme. I když je dnes díky jejich nijak se neměnícímu stylu už tolik nenosíme, neřekli bychom o nich křivého slova. Letos se však módní návrháři rozhodli všechno změnit. Rozhodli se vnést balerínky opět do popředí a zvýšit zájem o tento stylový, nadčasový druh obuvi elegantního charakteru, který však krásně ladí i s džíny a křivákem.

Balerínky

Oblá špička není v módě

Baleríny už dávno nejsou jenom o oblé špičce, se kterou boty představila už v roce 1956 nejmenovaná italská designérka, která tímto způsobila doslova boom v celém světě módy. Dnes se dává přednost spíše hranatému retru, a to prakticky u všech typů obuvi, nikoliv jen u balerínek, které začínají pomalu ale jistě plnit pulty obchodů.

Kromě retro hranaté špičky se začínají nosit i alternativy mající pásky přes nárty. I když mohou ve vaší představivosti vypadat jako boty, které nosila odvážná školačka, ve skutečnosti se jedná o velmi slušivý kousek, který můžete kombinovat jako Rachel v kultovním seriálu Přátelé (pro módní inspiraci stačí zhlédnout několik prvních epizod).

Módní balerínky

Se šněrováním kolem kotníků

Pokud sledujete aktuální módní trendy, pak jste si jistě povšimli takzvaného “šněrovacího hitu”. Jinými slovy zájem roste o boty, které lze šněrovat, a to kolem kotníků. Nejen sandálky se mohou touto funkcí chlubit, existují i balerínky se šněrováním kolem kotníků, které krapet připomínají tradiční baletní piškoty. Pokud jste se někdy chtěli stát primabalerínou, koupí tohoto typu obuvi si dávný sen splníte.

Balerínky mají letos mnoho konkurentů

I když přišly baleríny s novým vzhledem, pravdou je, že letos mají velkou konkurenci. Pantofle různých zpracování, oxfordky nebo espadrilky mnoha barev jsou taktéž velmi stylovou, pohodlnou a moderní letní obuví.

 

Zdroj:

https://www.zeny.cz/krasa-a-moda/moda/balerinky-2021-velky-comeback-zacina-v-cem-jsou-letos-jine-7997.html

Balerínky letos v trochu jiném hávu. Jaké se nyní nosí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!