Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pár rekonstruuje / foto: Stokkete / Shutterstock.com

Zajímavé tipy, jak během chvíle proměnit interiér k nepoznání

I když jste si možná dali se zařízením vašeho bydlení záležet, po nějakém čase se vám jeho vybavení okouká.

Najednou se přistihnete, jak se rozhlížíte po pokoji a jste nespokojeni s tím, kam jste před časem postavili sedačku, kolik visí obrazů na stěně nebo na jakou stranu je natočena televize. Máte-li pocit, že vaše bydlení potřebuje proměnu a chcete ji sfouknout během chvíle, máme pro vás hned několik zajímavých tipů.

Někdy stačí málo. Jen pohnout nábytkem

Možná vás to překvapí, ale ke změně někdy stačí opravdu maličko. Třeba jen postavit sedačku do jiného rohu. Otočit křeslo na opačnou stranu. Přemístit komodu z místa na místo. Vzpomeňte si na oblíbenou dětskou hru „škatulata, hýbejte se“ a v jejím duchu zkuste přeskládat vybavení v pokoji. Budete se divit, že i přemístění dvou větších kusů nábytku, jakým je třeba postel nebo právě sedací souprava, dokáže s prostorem hotové divy. A během krátké chvíle!

Udělejte si radost novým vybavením

Chcete-li změnu za krátký čas, není nic jednoduššího, nežli vzít do ruky telefon a objednat si nějaký nový kousek nábytku. Jen se zkuste zamyslet, jestli postel nevrže, stůl v kuchyni se neviklá nebo obývací stěna, která je středobodem vašeho obýváku, nepamatuje módu ještě před dvaceti lety.

Stačí pár kliknutí prstu na displej mobilního telefonu a rázem to doma můžete mít jako ze škatulky. Nakupování na internetu nabírá v posledních letech na síle a jen málokdo s ním ještě nemá zkušenost. Je to rychlé a pohodlné. Tak proč to nezkusit a neužít si to!

Myslete i na své potřeby

Proměna interiéru může spočívat i v tom, že budete při jeho zařizování myslet i trochu více na sebe. Pokud třeba pracujete z domu a do této chvíle jste se nepohodlně hrbili nad konferenčním stolečkem v obýváku, protože jinde jste si pro práci nedokázali vytvořit svoje místečko, je na čase to napravit.

Aby vám šla práce pořádně od ruky a mohli jste podávat ty nejlepší pracovní výkony, myslete na pohodlí i praktickou stránku věci a najděte si doma kousek místa jen sami pro sebe. Domácí kancelář může vzniknout v ložnici i v obývacím pokoji a není k tomu potřeba mnoho. Vlastně stačí jen PC nebo psací stolek a kvalitní židle. Rázem získáte pracovní prostor, kde se bude pracovat jedna radost.

Nechce se vám malovat?

Velké proměny lze dosáhnout i novou výmalbou. Jenže co si budeme povídat – vymalovat místnost není na pět minut. Možná právě proto vás tenhle druh proměny neláká, přesto byste ale rádi něco nového. A my máme nápad.

Pokud jste si mysleli, že tapety dávno vyšly z módy, dovolíme si vás vyvést z omylu. Tapetování rozhodně není out, ba naopak si nachází místo i v moderních interiérech. Nikdo po vás nechce, abyste tapetovali komplet celý pokoj. Někdy totiž stačí jen jedna výrazná stěna v místnosti a interiér hned vypadá úplně jinak. Tak co myslíte, zkusíte to?

Nepodceňujte sílu dekorací

Zkušení interiéroví designéři moc dobře vědí, co s prostorem dokáží i zdánlivé maličkosti, jako jsou právě dekorace. Mnoho lidí jejich sílu podceňuje, nebo na ně hledí jako na zbytečné lapače prachu, které jen zabírají místo. Oba názory jsou špatně a byli byste jen sami proti sobě, pokud byste si nezkusili vyhrát s doplňky a dekoracemi.

Zde je opravdu hodně možností, jak se můžete vyřádit. Někdy stačí na stěnu pověsit nové hodiny, jindy na stůl umístit pěkné těžítko, jindy postavit na poličku pěknou sošku nebo poskládat rámečky a do nich vložit fotografie. Fantazii se meze nekladou a vymyslet se toho dá opravdu strašně moc. Proto se určitě nebojte dekorace použít. Udělají vám to doma krásnější a útulnější.

Zajímavé tipy, jak během chvíle proměnit interiér k nepoznání

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!