Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moka konvička / foto: shutterstock

Když jeden hrnek espressa nestačí, přichází na scénu moka konvička

Milujete pravé italské espreso? A dokážete si ho připravit i doma? Zapomeňte na drahé kávovary, díky kterým si jej můžete dopřát po jediném stisku tlačítka. Vydejte se náročnější a zábavnější cestou. Moka konvička čeká na vaše objevení.

Tři části, jeden celek

Moka konvička se skládá ze třech do sebe zapadajících nádobek. Spodní z nich se plní vodou, do prostřední se sype nejlépe čerstvě namletá káva a v horní se pak shromažďuje čerstvě uvařená káva. K tomu, aby se voda přes kávu dostala až do horní nádobky, je potřeba tlak páry. Ten získáte jednoduše varem. Moka konvičku můžete postavit na jakýkoliv typ sporáku, v případě sklokeramického a indukčního si ohlídejte kompatibilitu materiálů i velikosti plotýnky a dna konvičky. Na cesty anebo do práce si můžete pořídit i moka konvičku se samostatným elektrickým ohřevem.

Moka konvička

Na velikosti záleží

Jak velkou zvolit moka konvičku, aby vám stačila? U některých modelů se setkáte s označením počtu hrnků, které lze v přístroji připravit naráz. Počítáno je ale s 50 ml hrnky, proto pokud pijete kávu ve větších hrncích, přepočtěte si objem na svoji velikost. Nejčastěji se setkáte s konvičkou na 2 až 9 hrnků espressa. Objemově jde tedy o 100 ml až 450 ml. Malé moka konvičky jsou určeny spíše na cesty anebo do single domácností, ty větší mohou uspokojit i domácnost anebo menší kancelář.

Moka konvička

Nadčasová stylová dekorace

Jestliže byste si moka konvičkou rádi ozdobili i svoji domácnost, vsaďte na stylové moka konvičky ve vintage designu s celou řadou ozdobných prvků anebo naopak pořiďte domů chladně krásnou nerezovou moka konvičku, jejíž lesk oslní nejednu návštěvu. Co nezvládne krása moka konvičky, doplní jedinečná chuť kávy, kterou s její pomocí připravíte. Moka konvička se zkrátka může stát nejen praktickou pomůckou, ale i vkusným doplňkem vaší domácnosti. Pokud si ji dobře vyberete.

 

Zdroje:

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/espresso-moka-pot-old-coffee-maker-535434358

https://www.javapresse.com/blogs/stovetop-brewing/ultimate-guide-moka-pot-coffee

Když jeden hrnek espressa nestačí, přichází na scénu moka konvička

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!