Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o vlasy s kokosovým olejem / foto: shutterstock

Jak na správnou regeneraci vlasů

Máte poničené vlasy? Snadno se mastící nebo naopak přesušené a lámají se? Zkuste kromě prodejních regeneračních přípravků i babské rady na jejich regeneraci.

Krásné vlasy jsou ozdobou každé ženy

Vlasy zdobí každou ženu. Ať už má dlouhou kštici, nebo nosí krátký sestřih, vlasy zaujmou na první pohled. Je tedy žádoucí, aby na pohled byly krásné a lesklé, plné síly. Není nutné používat nadměrné množství chemických produktů, co mají schopnost pečovat o vlasy. Některé osvědčené babské rady mají totiž mnohem lepší účinky i bez chemie.

Krásné vlasy
Krásné vlasy – Zdroj: Shutterstock.com

Blahodárné zábaly vašim vlasům vrátí život

Zábaly podle babských rad působí na vlasy doslova jako životabudič. Navrátí jim pevnost, lesk viditelnou vitalitu a vy tak budete svojí hřívou poutat pozornost v tom pozitivním smyslu slova. Poškozené a oslabené vlasy nepůsobí nikterak přitažlivě. Často se lámou, a když je poškození velké, začnou i vypadávat. Nejlepší a nejrychlejší pomocí jsou zábaly. Je to poměrně účinné a času to také příliš nezabere.

Na suché a lámavé vlasy

Na vlasy, co se snadno lámou a v hřebenu při česání jich zůstává víc než je zdrávo, je vhodné použít zábal z majonézy. Naneste na vlasy, nechte působit třicet minut a poté důkladně opláchněte. Tuto proceduru je dobré při silném poškození opakovat jednou až dvakrát v týdnu po dobu třech měsíců. Další zábal pro suché vlasy se dá vyrobit smícháním žloutků s olejem a trochou medu. Postup je stejný.

Péče o vlasy
Péče o vlasy – Zdroj: Shutterstock.com

Na rychle mastící vlasy

Odvar z kopřiv nebo heřmánku pomůže vlasům vrátit lehkost a zamezí rychlému maštění. Odvarem vlasy opláchněte po jejich umytí a následně spláchněte ještě vodou. Naprosto fantastické výsledky zaznamenáte, pokud si na pokožku hlavy a do celé délky vašich vlasů budete jednou týdně vtírat kefír. Necháte působit dvacet minut a poté umyjete vlasy běžným způsobem.

Ať už máte vlasy jakékoliv, dopřejte jim péči

Udělejte si z péče o vlasy rituál. Jednou týdně si hlavičku napatlejte, zabalte do ručníku a užijte si chvilku klidu. Vlasy vám vaši péči vrátí a budou vás zdobit.

 

Zdroj:

https://www.rehabilitace.info/krasa/babske-rady-pro-krasne-vlasy/

Jak na správnou regeneraci vlasů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!