Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kaktusy / foto: shutterstock

Jak úspěšně pěstovat kaktus

Vždycky jste byli těmi, co obdivovali nádherné kaktusy v obchodech a říkali jste si, že byste si také chtěli nějaké vypěstovat?

Možná už nějaké zkušenosti s kaktusy máte a nemusí být zrovna pozitivní. Třeba jste se pokoušeli vypěstovat kaktus a jednoho dne jste si všimli, že přestal kvést. Přinášíme Vám pár užitečných rad, které vám pomohou a správně vás naučí vypěstovat kaktus.

Kvetoucí kaktus
Kvetoucí kaktus – Zdroj: Shutterstock.com

Jak často zalévat kaktusy

Kaktusy nepatří k rostlinám, které by byly náročné na zalévání. Stačí proto, když kaktus zalejeme jednou za týden, a to pouze čistou a odstátou vodou.

Vhodné podmínky pro kaktus

Kaktusy vyžadují hodně přímého slunečního světla, takže je můžeme nechat růst co nejblíže slunečnímu světlu, třeba na parapetu u okna. Přes léto můžeme kaktus klidně vystavit ven, ale nesmí být na místě, kde prší (najděte místo, kde může být kaktus sice na dosah slunečnímu světlu, ale zastřešený a ochráněný před deštěm).

Květ kaktusu
Květ kaktusu – Zdroj: Shutterstock.com

Zazimování kaktusů

Kaktusy můžeme zazimovat klidně už od října, v interiéru při teplotě zhruba osm - dvanáct stupňů Celsia.

Jaké druhy kaktusů na světě můžeme najít?

Na světě existuje opravdu velká spousta kaktusů. Některé mají své pichlavé bodlinky, jiné zase naopak nejsou pichlavé, a rostou na nich dokonce květy nejrůznějších a nejpestřejších barev.

Vánoční kaktus
Vánoční kaktus – Zdroj: Shutterstock.com

Proč pěstovat kaktusy

Pěstování kaktusů je opravdu výhodné, a to z několika důvodů. Tím prvním je, že kaktus nepatří k náročným rostlinám, tudíž se nemusíte bát, že vám kaktus jen tak umře nebo vyschne. Kaktusy mohou nádherně zkrášlit jakýkoliv interiér, byt nebo třeba i dům a mohou být zajímavým doplňkem. Dodávají interiéru větší krásu, eleganci a působí opravdu hezky – především kaktusy, které mají barevné květy.

 

Zdroj:

6 rad jak pěstovat kaktusy, aby vykvetly - ČESKÉSTAVBY.cz (ceskestavby.cz)

Jak úspěšně pěstovat kaktus

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!