Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nábytek ve stylu Provence / foto: shutterstock

Kvalitně a originálně zařízený domov? Pomůže vám bytový designer

Kdo by nesnil o krásném a stylovém domově. I když jsme dnes obklopeni inspirací v podstatě na každém kroku, najít to pravé přesně pro nás a také pro prostor našeho domova je přece jen občas náročné.

Chystáte rozsáhlejší rekonstrukci, budete stavět nebo máte chuť na radikální proměnu interiéru? Místo hodin strávených brouzdáním na internetu a listováním magazíny o bydlení navštivte bytového designéra. Je to totiž nejjednodušší a nejpřímější cesta k perfektně zařízenému domovu a interiéru vašich snů.

Stylové bydlení

Odborník na styl a tak trochu psycholog

Bytoví architekti a designéři byli dlouho obklopeni aurou předražených poradců jen pro finančně velmi dobře zajištěnou klientelu. Svou cestu k běžným smrtelníkům si ale nakonec naštěstí také našli. A to zejména díky populárním televizním pořadům, v nichž dokázali, že krásné bydlení umí vykouzlit i s poměrně omezeným rozpočtem. Dobré interiérové studio či schopného designera, jako je třeba bytový designer Praha, není dnes vůbec těžké najít. Jak se na schůzku s odborníkem na bydlení připravit a co očekávat?

Připravovat si vlastně toho moc nemusíte. Stačí mít ujasněné, s čím chcete od designéra poradit. Chcete předělat obývací pokoj, pomoci vybavit dětský pokoj pro více dětí, vymyslet praktický úložný prostor nebo snad kompletně a důmyslně zařídit malý byt? Takové zadání bohatě stačí. Pamatujte, že bytový designer je odborníkem na aktuální trendy i všechny interiérové styly a umí s nimi velmi dobře pracovat. Pokud tápete, jaký design zařízení se hodí k vašemu životnímu stylu, a který zároveň nejlépe vynikne u vás doma, nepanikařte. Dobrý designér je i takový malý psycholog, který dokáže na základě společného rozhovoru a několika otázek navnímat, co bude přesně váš šálek čaje a v jakém interiéru se budete cítit báječně.

Schůzka s designérem

Budoucí domov v jasných obrysech

Je velmi pravděpodobné, že vás designér překvapí a možná i zavalí řadou zajímavých nápadů a různorodých řešení. Je přirozené, že jako pro laika, a to i s velmi dobrou prostorovou představivostí, pro vás mohou být některé varianty hůře představitelné. Nemusíte se ale ničeho obávat. Právě pro tyto případy a dobrou komplexní představu všech možnostech řešení vám každý profesionální bytový designér či studio zpracuje 3D vizualizaci budoucího interiéru. Vizualizace pracuje přímo s vaším prostorem. Jako na dlani tak uvidíte, jak budou u vás doma fungovat různé barevné varianty a kombinace, vzory, dekory i nábytek. Tento malý pohled do budoucnosti vám pomůže si vše představit do nejmenších detailů a lépe se vám bude vybírat konečná varianta řešení.

Stylový byt

Realizace bez starostí

Odborné rady a originální nápady jsou u bytových designérů samozřejmostí. Málokdo ovšem ví, že tím a vypracováním 3D návrhu služby odborníků na interiéry nekončí. Bytová studia i architekti velmi často úzce spolupracují spolupracují s dalšími specialisty na krásné interiéry. Ať už jde o kvalitní designový nábytek, interiérové doplňky, speciální materiály (látky, textilie, tapety, čalounění apod.) nebo spolehlivé a zručné řemeslníky, je možné, že všechno seženete na jednom místě – tedy přímo u svého bytového designéra. Neostýchejte se tedy ptát, nechat si někoho doporučit, vzít si kontakt nebo rovnou zadat zakázku či objednat zboží prostřednictvím designéra. Uvidíte, že takto ušetříte nemálo času a také peněz.

 

Jak vidíte, s návštěvou bytového studia toho rozhodně více získáte. Přestaňte tedy o krásném domově snít a konečně se pusťte do jeho realizace! Tak šup – už víte, jak daleko je od vás nejbližší bytový designér?

K tomuto článku není otevřena diskuze