Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kožené křeslo / foto: el_cigarrito / shutterstock.com

Hlavní výhody židlí a křesel z kůže

Při zařizování domácnosti vás jistě čeká nákup nového vybavení. Na řadu přijde také volba židlí a křesel. Z několika důvodů se vyplatí investovat do moderního nábytku, který je vyrobený z přírodní kůže.

Design

Kožené židle a křesla jsou v první řadě velmi estetickou záležitostí. Kůže je totiž příjemná na pohled. Jsou-li židle z kůže provedeny dostatečně precizně, pak se skvěle hodí do tradičních i moderně zařízených domácností. Spolu s ostatním vybavením se stanou jednou z dominant každého pokoje, a to včetně jídelny či obývacího pokoje.

Odolnost a životnost

Kožená židle má nespornou výhodu v tom, že dlouho vydrží. Zatímco židle, jež jsou potažené klasickou látkou, musíte poměrně složitě čistit, jakmile na ně upadne trochu jídla, případně se jinak zašpiní a zapráší, u židle z kůže máte mnohem méně starostí. Zpravidla vám k vyčištění fleků postačí mokrý hadřík, potažmo jen s trochou saponátu, který však nesmí být příliš agresivní, jinak by mohlo dojít k popraskání kůže. Obecně se však dá říci, že kožená křesla a židle vydrží opravdu hodně a ve vaší domácnosti mohou zůstat deset a více let bez viditelnějšího opotřebení.

Termoregulace

Posadíte-li se na židli či křeslo z kůže, máte vždy příjemný pocit. Je to dáno i tím, že kůže má přirozenou termoregulační schopnost, dokáže se přizpůsobit teplotě vašeho těla. Není tak problémem si do takovéto židle sednout klidně jen ve spodním prádle.

Vůně

Leckteré případné zájemce může oslovit přirozená vůně. Křesla a židle z kůže mají charakteristický odér, kterému neuškodí ani delší přítomnost někde v kuchyni či zakouřeném pokoji. I to lze považovat za jeden z pádných argumentů, proč do koženého sedacího nábytku vložit peníze.

Kvalitní kožená křesla a židle máte nyní možnost zakoupit v internetovém obchodě YourHomeStory.cz. V nabídce najdete řadu variant tohoto typu nábytku v různých designech a barevných provedeních.

Hlavní výhody židlí a křesel z kůže

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!