Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylové hodinky / foto: Viacheslav Boiko / Shutterstock.com

Hodinky jsou slušivý módní doplněk. Naučte se jej nosit!

S nástupem chytrých mobilních telefonů jsme hodinky zastrčili do naší šperkovnice a přestali je nosit. Vždyť čas nám dokáže ukázat i mobilní telefon. Také chytré hodinky zasadily těm klasickým další ránu. Ukazují čas, ale také různé další životní funkce – měří počet kroků, puls a můžete jimi přijímat i hovory.

Přesto se ale ještě zdaleka neblíží konec klasických hodinek. Stále jsou nadčasovým módním prvkem.

Jak vybrat hodinky

Hodinky byste si měli vybírat podle toho, co bude sedět vašemu stylu. Mohou být sportovní, elegantní nebo třeba v retro stylu. Vybírat je pravděpodobně budete zejména podle vzhledu. Důležité jsou ale také další aspekty. Abyste je nosili pravidelně, nesmí vám na ruce překážet. I když jsou velké hodinky moderní záležitostí, nemusí sedět každému. Zvolte proto tak velké hodinky, jak je vám pohodlné.

Na velikosti záleží

Velikost musí sedět, ale také co se týká řemínku (náramku). Pokud byste nosili hodinky příliš natěsno, mohlo by dojít k zanechání otisků a oděrků na vašem zápěstí. To je velmi nepohodlné. Příliš volné hodinky zase budou klouzat po zápěstí, což může při provádění některých činností vadit. Výrobci ale obvykle nabízí variabilní velikost řemínků. Zkuste například některé módní Casio hodinky.

Určit přesnou těsnost nemusí být lehké. Hodinky by měly zůstat na místě, ale měly by také poskytovat dostatek prostoru. Vaše zápěstí totiž potřebuje dýchat. Prodejce hodinek vám v tomto ohledu umí velice dobře poradit.

Na jakém zápěstí se nosí hodinky

Na rozdíl od snubního nebo zásnubního prstenu není přesně určeno, na které ruce byste hodinky měli nosit. Většina lidí nosí hodinky na opačné straně dominantní ruky (praváci nosí hodinky na levé ruce). Vzhledem k tomu, že praváci převažují, spousta lidí se domnívá, že bychom hodinky měli nosit právě na levém zápěstí.

Také řada hodinek je vyráběna tak, že otočné kolečko pro nastavení času je často na pravé straně. Praváci tak mají usnadněné natahování hodinek. Leváci se mohou zaměřit na koupi hodinek určených právě pro leváky.

Na rukávu nebo uvnitř

Většina lidí bude své hodinky nosit pod rukávem, zejména v případě, že se jedná o muže, který má na sobě oblek. Některé velké hodinky ale mohou zpod rukávu vyčuhovat, a to primárně v momentě, kdy jejich majitel ohne ruku. Vzhledem k tomu, že jsou hodinky viditelné i v případě nošení dlouhého rukávu, vyplatí se investovat do kvality. Hodinky Zeppelin splní vaše očekávání jak do designu, tak do požadované funkčnosti.

K jakým příležitostem se nosí hodinky

Hodinky se dají nosit i k večerní róbě. Velmi ale závisí na tom, jaké hodinky máte. K formálním příležitostem využijete zejména společenské druhy hodinek, které mají obvykle bílý ciferník, zlaté pouzdro a kožený řemínek. Ženy pak ocení drobné hodiny zlaté nebo stříbrné barvy. Neměly by ale být příliš nápadné. Je čas nahlédnout do šperkovnice a vybrat ten správný kousek, který zkrášlí vaši ruku.

Různé druhy hodinek

Zatímco některé hodinky mají univerzální použití – můžete je bez problémů nosit na formální akce, do práce nebo na setkání s přáteli – existuje také celá spousta hodinek, které mají speciální funkce. Tak například sportovní hodinky mohou svým vzhledem doplnit sportovní outfit majitele a současně nabídnou některé další užitečné funkce navíc. Existují ale také potápěčské hodinky a spousta dalších specialit.

Vyměnitelný řemínek

Jeden ciferník můžete doplnit několika typy řemínků. Získáte tak naprosto univerzální hodinky. Řemínek totiž do určité míry ovlivňuje také vzhled hodinek. Plastový řemínek se může hodit na neformální akce, kožený na ty formální, textilní na domácí použití nebo kovový náramek může být univerzální. Některé hodinky jsou přímo dělané na to, abyste mohli řemínky a náramky libovolně měnit.

Hodinky jsou slušivý módní doplněk. Naučte se jej nosit!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!