Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spící dítě / foto: Kristina Igumnova26 / Shutterstock.com

Nejlepší materiály k výrobě dětských dek a oblečení. Slyšeli jste o nich?

Každá tvořivá duše jistě zaplesá, jakmile dostane možnost vrhnout se do tvůrčího procesu výroby. Pokud vás láká oprášit šicí stroj, nenechte se odradit. Tipy na vhodné materiály k výrobě dětských dek a oblečků ale oceníte i v případě, že si nevíte rady při výběru v obchodě a chcete se v nabídce lépe orientovat.

Seznamte se s materiálem minky

Pokud byste hledali látku, která je měkká, jemná a ideální k výrobě dětské dečky, spolehněte se na minky. Jedná se o hebkou látku, do níž se touží zabalit každý z nás. Je tvořena ze 100 % polyesteru a na první pohled je snadno rozeznatelná. Je totiž typická svými puntíky, co jsou do látky vyraženy. Občas ale narazíte i na hladkou variantu i na variantu s proužky.

Úplety jsou vhodné k výrobě všech druhů oblečení

Úplety jsou vhodnou doplňkovou látkou k minky. Jsou tvořeny buď čistou bavlnou nebo směsí bavlny a elastanu. Bavlněné úplety jsou vhodné k výrobě libovolného dětského oblečení od čepiček, přes body až po pyžama. Úplety s příměsí elastanu jsou vhodnější na výrobu oblečení, od kterého požadujeme pružnost. Skvěle se dá takový úplet využít například i k výrobě sportovního oděvu pro dospělé.

Jak poznat ideální látku na výrobu dětského oblečení a dek?

Orientujte se v nabídce látek, oblečků a dek pro děti. Při výběru se zaměřte na jejich vlastnosti a to, jak jsou jednotlivé materiály příjemné na dotek. Děti touží po pohodlí a pocitu bezpečí. Právě ty jim mohou vhodně zvolené látky poskytnout.

Čím větší přehled o materiálech budete mít, tím vhodnější dečku či oblečení pro děti pořídíte. Rozmazlujte je huňatým materiálem zvaným minky, zahalte je do oblečení z bavlněného i směsného úpletu a dopřejte jim díky těmto materiálům pocit bezpečí a naprostého komfortu. Protože každé dítě si zaslouží cítit se jako v bavlnce.

Nejlepší materiály k výrobě dětských dek a oblečení. Slyšeli jste o nich?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!