Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mladá princezna / foto: Canva

Tvoříme pokoj pro malou princeznu

Máte doma malou slečnu a chcete pro ni vytvořit útulný prostor, ve kterém se bude cítit jako princezna? Tak to se vám bude hodit pár tipů, jak na to.

Snad každá holčička touží po svém království. Abyste její sen naplnili a zároveň byl pokojíček funkční ve všech ohledech, je třeba brát v úvahu věk, potřeby i individuální přání dítěte. Vy sami svou holčičku znáte nejlépe, ale na pár věcí se přeci jen zeptejte, nebo ji nechte pro inspiraci nakreslit obrázek, jak si vysněný pokojíček představuje.

Barevná kombinace

Dříve než pokoj vymalujete, zamyslete se nad barevnou kombinací nábytku a stěn. V holčičím pokojíčku jsou velmi efektní jemnější pastelové barvy. V kontrastu
s růžovými nebo jinak barevnými stěnami pak nejlépe vynikne světlý nábytek. Naprosto skvělou volbou je bílý nábytek, který je moderní a dívkami v každém věku velmi oblíbený. Zkombinujete jej prakticky s jakoukoliv barvou a nemusíte se bát, že nábytek budete muset v pozdějším věku dcery měnit.

Růžové nezbytnosti

Jste si jistí, že srdci vaší holčičky vévodí růžová? Pokud ano, nebojte se pokojíček vybavit designovými kousky právě v růžové barvě. Co třeba růžová chlupatá kolečková židle k psacímu stolu? Růžový taburet nebo kobereček u postele? Právě takové komponenty vdechnou pokojíčku tu správnou princeznovskou atmosféru, zároveň jsou lehce vyměnitelné – což je pak po čase, kdy slečna z růžové „vyroste“, jedině výhoda.

Co její výsost potřebuje

Princezny jsou vznešené, vzdělané, rádi se fintí, mají své poklady a krásné róby, rády si hrají i lenoší a dlouho do růžova spí ve velkých postelích. V pokojíčku by proto neměl/a chybět:

Psací stůl s židlí – ideálně byste měli pořídit takový, který nebudete muset za pár let měnit. Vybírat můžete i z kategorie kancelářského nábytku. Zvláštní pozornost věnujte výběru židle. Ta by měla být nejen v holčičím designu, ale hlavně výškově nastavitelná a poskytovat dobrou oporu dětské páteři.

Zrcadlo – ať už toaletka nebo samostatné zrcadlo, u kterého se může holčička krášlit, je nezbytnost zejména pro větší slečny. Tento prvek vytvoří nádherný efekt královské komnaty i v jiné formě, např. v podobě zrcadlového odkládacího stolku.

Skrýš na tajnosti – každá dívka má své tajnosti. Obzvlášť té větší dopřejte skrýš v podobě uzamykatelného kontejneru se zásuvkami, kam se nedostane ani její zvídavý bratr.

Knihovnička – chcete-li doma princeznu sečtělou, s dobrým přístupem k učení, pak by neměla v jejím pokojíčku chybět policová skříňka nebo regál se spoustou pohádkových knížek.

Šatní skříň – zkoušení šatů a promenáda v nich je oblíbenou činností všech holčiček. Do praktické zásuvkové komody se může už odmalička učit hezky skládat svoje oblečení a starat se o něj. Pořídit můžete i designový věšák.

Koutek na hraní a lenošení – v koutku na hraní by neměl chybět teplý kobereček
a skříňka na hračky, úspěch bude mít jistě i dětské křesílko nebo sedací pytel.

Pohodlná postel – princezničky potřebují pohodlí v podobě pořádné postýlky. Růžové povlečení i záclonky kolem budou zárukou, že se do ní budou těšit.

Bez světýlek to nejde

Nezapomeňte, že krásné efekty vytvoří i osvětlení. Do pokojíčku instalujte kromě kvalitního světla nad psacím stolem i tlumená drobná světýlka, LED lampičky
a barevné lampy, které v princeznovské komnatě ve večerních hodinách vykouzlí namísto strašidelné tmy příjemnou atmosféru.

Tvoříme pokoj pro malou princeznu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!