Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šperkovnice / foto: shutterstock

Tady zloději nepochodí: Triky, jak schovat šperky před nevítanou návštěvou

Obáváte se naplnění černého scénáře, kdy by se do vaší domácnosti dostali nevítaní hosté a ukradli vám nějaké cennosti, ať už jsou to šperky, zlato nebo cokoliv jiného? Je načase schovat šperky tam, kde budou chráněné.

Do nelákavých bot nikdo nepoleze

I když se říká, že pod svícnem je největší tma, zloději už jsou ostřílení v branži, ve které dlouhé roky figurují. Proto je raději nepodceňujte a v nejlepším případě se snažte schovat veškeré cennosti tam, kam na ně určitě nepůjdou. Co třeba pár starých bot?

Není tajemstvím, že (nejen) zloději se vyhýbají nevábným místům a pár starých, ne zrovna udržovaných bot jsou rozhodně takovým místem, nemyslíte? Ještě když budou schované hluboko v botníku, kde o ně běžně nezavadíte ani vy sami.

Skrýš na šperky
Skrýš na šperky – Zdroj: Shutterstock.com

Do lékárničky se také běžně nedívají

Když se zloději dostanou do vašeho domova, ze všeho nejdříve se jde k šuplíkům, trezorům, do skříní a šperkovnic. Lékárnička není zrovna to první, co se prošmejdí, zejména pokud není času nazbyt. Proč tedy alespoň pár zlatých náušnic neschovat právě do lékárničky, především pokud víte, že je třeba týden či dva nebudete z důvodu dovolené nosit?

Ukryté šperky
Ukryté šperky – Zdroj: Shutterstock.com

Šperky se mezi obvazovými materiály hezky schovají a v případě, že si budete chtít vzít šperky s sebou k moři nebo na prodloužený víkend, můžete lékárničku společně se šperky takto zabalit a schovat si je v příručním zavazadle.

Pokojové rostliny nejsou jen estetickým prvkem

Mezi méně tradiční místa, kam schovat své cennosti a ochránit je tak před nevítanými hosty, patří i pokojové rostliny. Mnoho lidí je bere jenom za estetický prvek, ale je to ideální úkryt pro vaše šperky nebo jiné cennosti. Stačí, když pytlíček s řetízkem nebo zlatou mincí uchováte v zemině.

Pokojové rostliny jako důmyslná schovka
Pokojové rostliny jako důmyslná schovka – Zdroj: Shutterstock.com

Jen si tedy pamatujte na každoroční doporučované přesazování. Tím si hezky cennosti zkontrolujete a třeba budou i milým překvapením, pakliže byste na ně přes rok zapomněli.

 

Zdroj:

https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/kam-doma-schovat-sperky-30000220.html

Tady zloději nepochodí: Triky, jak schovat šperky před nevítanou návštěvou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!