Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Boty do nepohody / foto: Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

Značka Timberland boty prostě umí – proč vsadila na nubuk a jaké to má výhody?

Timberland je značka americké obuvi, oblečení a doplňků založená v roce 1952. Je známá pro své kvalitní boty určené pro venkovní aktivity a práci v terénu, ale také nabízí širokou škálu oblečení a doplňků (například volnočasové bundy, trička, kabelky a hodinky).

Timberland je v současnosti oblíbený i proto, že se snaží být ekologicky odpovědnou značkou a vyrábí mnoho svých produktů z recyklovaných materiálů. Jeho program "Earthkeepers" se pak snaží snížit dopad vyráběných produktů na životní prostředí.

O značce Timberland

Timberland je americká značka, která byla založena v roce 1952 Nathanem Swartzem v Massachusetts. Původně se značka zaměřovala na výrobu voděodolné obuvi pro pracovníky ve stavebnictví a průmyslu, ale postupem času se její sortiment rozšířil na outdoorovou obuv, oblečení a doplňky.

V roce 1973 Timberland představil svůj nejznámější model bot – Yellow Boot, který se stal doslova ikonou značky. Tento model byl navržen tak, aby byl voděodolný, pohodlný a odolný. Díky své kvalitě a designu si obuv Yellow Boot rychle získala popularitu mezi lidmi, kteří vyhledávají kvalitní outdoorovou obuv.

V průběhu let se Timberland stala jednou z předních značek vyrábějících outdoorové oblečení a obuv. Značka se také začala angažovat v oblasti udržitelnosti – používá mimo jiné recyklované materiály, podporuje výsadbu stromů a zavádí opatření na snížení emisí.

Timberland boty – proč je mít v botníku?

Základním poznávacím znakem bot Timberland je jedinečná nubuková kůže. Jde o druh obuvnického materiálu získávaného z vrchní vrstvy kůže – jemně broušené tak, aby se utvořil měkký, sametový povrch. Tento proces odstraňuje přirozené nepravidelnosti a nerovnosti, které jsou přítomny na povrchu původní kůže, takže hotová nubuková kůže je mnohem měkčí a pružnější než jiné druhy. Často se proto používá pro výrobu bot, kabelek, rukavic a dalších luxusních předmětů. Vyžaduje pravidelnou údržbu a péči, aby zůstala v dobrém stavu, na což je dobré myslet.

A jakou obuv značka Timberland z nubukové kůže vyrábí?

  • Outdoorové boty: tyto boty jsou navrženy pro pohyb v přírodě a bývají vyrobeny z kvalitních voděodolných materiálů.
  • Módní boty: jde o řadu bot vhodných pro každodenní nošení.
  • Pracovní boty: představují ideální komfort pro ty, kdo potřebují odolné a bezpečné boty pro práci. Timberland navíc nabízí řadu pracovních bot s různými funkcemi, jako jsou ocelové prsty, protiskluzové podrážky apod.
  • Boty pro náročné sporty: Timberland také nabízí voděodolné boty určené pro vodní sporty nebo pro pohyb v mokru.
  • Zimní Timberland boty: v nabídce najdete i řadu zimních bot s vysokou izolací a odolnými materiály.

Každý typ bot Timberland je navržen s ohledem na konkrétní potřeby a aktivity, pro které jsou boty určeny. Z nabídky si tak dozajista vyberete.

Značka Timberland boty prostě umí – proč vsadila na nubuk a jaké to má výhody?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!