Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pleťové sérum / foto: shutterstock

Sérum na pleť dokáže zázraky. Jak a proč ho používat

Co je sérum na pleť a co dokáže? Proč se těší takové oblibě? Jak vybrat pleťové sérum a proč ho vlastně používat? Věřte, jednou zkusíte a už se bez něj neobejdete. Proč tomu tak je? V čem tkví podstata efektu?

Seznamte se aneb co je pleťové sérum

Hned v úvodu je třeba zmínit, že sérum nenahrazuje denní nebo noční krém. Jedná se pouze o doplněk, ale velmi účinný, který dokáže s pletí doslova zázraky. Rovněž neplatí, že je sérum určeno jen pro ženy nad 50 let apod. A co tedy je vlastně ono sérum na pleť?

Sérum na pleť obsahuje vysokou koncentraci aktivních látek, které cílí na konkrétní typ či problém nebo jejich kombinaci. Zásluhou vysoké koncentrace látek bývá efekt sér mnohonásobně výraznější a rychlejší, než je u pleťového krému. Látky obsažené v séru se snáze vstřebávají a zpravidla dokáží pronikat hlouběji i účinněji do pokožky. A co je hlavní? Výsledky pleťových sér jsou často vidět už po několika aplikacích. Dodají tváří mladistvý a zářivý vzhled, poradí si i s problémovou pletí apod.

Krásná zářivá pleť
Krásná zářivá pleť – Zdroj: Shutterstock.com

Kritéria pro správný výběr

Při volbě pleťového séra je rozhodující vaše potřeba a problém, který řešíte. Základem, který je vhodný a účinný pro každou pleť, je hydratační sérum obsahující kyselinu hyaluronovou. Pleťová séra můžete na sebe i vrstvit a tím tak používat i vícero naráz. Při vrstvení začínejte sérem na vodní bázi, poté můžete aplikovat hutnější a zakončit rituál olejovým sérem. Mezi jednotlivými aplikacemi nechte vždy sérum řádně vstřebat. Ideální je použít ovšem jedno ráno a druhé večer.

Proč a jak používat sérum na pleť

Proč? Je to jasné! Je účinné, můžete vrstvit a použít tak několik sér, proniká do hloubky a v neposlední řadě vyniká i skvělým poměrem cena/efekt.

A jak správně používat? Vždy nanášejte na důkladně vyčištěnou pleť a výhradně před aplikací krému. Ideální je aplikace 3 až 5 kapek séra pro oblast tváře, krku a dekoltu. Sérum jemně vklepejte do pokožky. Jakmile se pořádně vstřebá, pak můžete nanést pleťový krém. Ráno používejte séra s ochrannými látkami nebo antioxidanty. Večer zase naopak omlazující, obnovující a vyživující.

 

Zdroj:

https://zena.aktualne.cz/krasa/4-myty-kolem-pletovych-ser/r~40a178b48b5911e78c78002590604f2e/

https://www.kosmetika-zdravi.cz/clanek/23/pletova-sera-vse-co-o-nich-potrebujete-vedet/

 

Sérum na pleť dokáže zázraky. Jak a proč ho používat

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!