Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podkrovní pokoj / foto: shutterstock

I z podkrovního prostoru můžete vytěžit maximum. Jaké jsou vaše možnosti?

Zpravidla máme tendenci využívat podkrovní prostor jako půdu. Ukládáme zde věci, které nám jinde překáží. Jenže podkrovní prostory můžete využívat i jinak. Díky své zkosené části jsou velmi útulné a taky hezky vzdušné.

Čekáte hosty?

Nejeden člověk by chtěl mít dům, do kterého by se vešel i pokoj pro hosty. A to platí hlavně v rodinách, které hosty velmi často vítají. V případě, že dům vám už další místnosti nevykouzlí, co vsadit na lepší využití právě podkrovního prostoru, kde aktuálně dřímají spíše krabice s oblečením nebo starými hračkami po dětech?

Takový podkrovní prostor může být užitečnou místností, kterou využijete vždy, když k vám přijede očekávaná i neočekávaná návštěva.

Podkroví jako pokoj pro hosty
Podkroví jako pokoj pro hosty – Zdroj: Shutterstock.com

Ideální studentské zázemí

Máte v rodině puberťáka? Pokud ano, pravděpodobně po vás vyžaduje ustavičný klid a zázemí. Touží po vlastním pokoji, do kterého mu nebudete jen tak chodit. Jestliže vás nenapadá, kam jeho pokoj umístit tak, aby byl spokojený (a ostatně i vy), co takhle zařídit pokoj právě v podkrovních prostorech?

Útulné, příjemné, ale zároveň rodičům nepřístupné zázemí, které je možné vybavit k jeho vlastním představám. Dokonce mu zde budete moct také vyhovět, a to kupříkladu houpací sítí, kterou zde umístíte snáze než v běžných interiérech.

Ničím nerušená pracovna

Nebo si z prostoru vykouzlete něco, z čeho budete těšit převážně vy sami. Nabízí se například pracovna, která nebude nikým ani ničím rušená. Zejména pokud milujete staré anglické domácnosti, tuto volbu se vší pravděpodobností upřednostníte před ostatními.

V takových podkrovních prostorách se totiž budou krásně vyjímat nejen čalouněné sedačky, ale také masivní knihovny nebo jiné dřevěné doplňky dýchající nostalgií.

Příjemná pracovna v podkroví
Příjemná pracovna v podkroví – Zdroj: Shutterstock.com

Dejte na názor architekta

Ať už si z podkrovního prostoru vykouzlíte cokoliv, pamatujte na to, že se jedná o asymetrický interiér, čili názor architekta se vám může hodit stejně jako řešení na míru, abyste z poskytnutého prostoru vytěžili maximum.

 

Zdroj:

https://www.hezkynabytek.cz/blog/14-tipu-jak-vytezit-maximum-z-podkrovniho-prostoru/

I z podkrovního prostoru můžete vytěžit maximum. Jaké jsou vaše možnosti?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!