Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tělový peeling / foto: shutterstock

Dopřejte tělu potřebný peeling. Vyrobte si vlastní a účinný

Pro většinu je samozřejmostí pravidelná péče o pleť. Ale co vaše tělo? To si zasluhuje a potřebuje také pozornost. Dopřejte tělu peeling a vyrobte si vlastní. Jak na to?

Peeling je vlastně takovou masáží, při které dochází k obrušování pokožky za pomoci brusných částic. Zatímco dříve se praktikoval chemický peeling, tak poslední dobou je oprávněně preferován přírodní. Jednak je šetrnější k vašemu tělu, stejně tak i životnímu prostředí. A co více? Můžete si doma připravit vlastní. Není třeba vždy utrácet za drahé kosmetické produkty. Důležité a přínosné ingredience na peeling naleznete ve vaší kuchyni.

Peeling na celulitidu
Peeling na celulitidu – Zdroj: Shutterstock.com

Kurkumový peeling

Potřebujete 100 g krupicového nebo třtinového cukru, 20 g mandlového nebo olivového oleje a 2 lžičky mleté kurkumy. Vše řádně smíchejte a je hotovo. Peeling z kurkumy pokožku vašeho těla nejen rozzáří, ale také má protizánětlivý účinek. Pomůže i na zlepšení vzhledu jizev.

Kávový tělový peeling

Osvědčený a účinný peeling. Můžete použít lógr, který vám zbude po vypití kávy, nebo mletou kávu. Peeling z kávy pokožku zpevní, a ještě je efektivní i proti celulitidě. Potřebujete 2 díly mandlového nebo olivového oleje a díl kávového lógru. Suroviny smíchejte.

Kávový peeling pro krásnou pleť
Kávový peeling pro krásnou pleť – Zdroj: Shutterstock.com

Peeling z medu

Je vhodný pro každou pokožku, včetně mastné. Má antibakteriální účinek a pokožce dodá i potřebnou hydrataci. Jak na výrobu? Jednoduše smíchejte 100 g krupicového nebo třtinového cukru se 3 lžícemi medu nebo podle potřeby. Med by měl být tekutý, aby se dal s cukrem snadno promíchat.

Mořská sůl s esenciálním olejem

Smíchejte 4 lžíce mořské soli se 2 lžícemi oleje (ideální mandlový) a potom přidejte vonnou esenci – zhruba 10 kapek. Vhodná je například levandulová, jalovcová či meduňková.

Krásná pleť po peelingu
Krásná pleť po peelingu – Zdroj: Shutterstock.com

Proč dopřát tělu peeling

Peelingem dochází k odstranění odumřelých kožních buněk a dalších nečistot. Pokožka se zároveň prokrvuje, zjemňuje, projasňuje a díky peelingu ustoupí i některé problémy jako strie, celulitida či akné. Pokožka vašeho těla bude nejen jemnější, ale také pružnější.

Zdroj:

https://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/14-receptu-na-telove-peelingy-kdyz-je-vyzkousite-tak-na-ty-z-drogerie-rychle-zapomenete/

https://www.kupi.cz/magazin/clanek/7658-5-tipu-na-domaci-peelingy-obliceje-i-tela-ktere-skutecne-funguji

Dopřejte tělu potřebný peeling. Vyrobte si vlastní a účinný

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!