Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dvoudilne plavky / foto: shutterstock

Jak správně vybrat plavky, aby lichotily vaší postavě?

Tápete nad tím, který střih plavek prokáže vaší postavě tu nejlepší službu? Aktuálně je na trhu opravdu velké množství střihů a vybírat plavky jen podle barvy se vám vždy nemusí vyplatit. Jak tedy na to?

Správným střihem plavek můžete velice snadno docílit skvělého vzhledu vaší postavy. Díky tomu se budete u moře či u bazénu cítit o mnoho sebevědoměji a koupání či opalování si tak v létě užijete ještě více. Stačí využít optického efektu konkrétního střihu plavek pro váš typ postavy, který skryje to, co je potřeba a naopak zvýrazní vaše přednosti.

Plavková sezóna
Plavková sezóna – Zdroj: Shutterstock.com

Postava ve tvaru trojúhelníku neboli hruška

Pokud máte úzká ramena a široké boky, budou vám lichotit plavky, které přivedou pozornost zejména na horní polovinu vašeho těla. Tím totiž snadno docílíte vyváženého a symetrického vzhledu postavy. Hodit se vám tedy budou výrazné vzorované či vrstvené horní díly plavek s kanýry či netradičním zavazováním v kombinaci s jednoduchým spodním dílem.

Postava evokující obrácený trojúhelník

Ženy s postavou připomínající obrácený trojúhelník mají výrazně široká ramena oproti úzkým bokům. Pokud i vy spadáte do této skupiny, určitě sáhněte po plavkách s výrazně zdobeným spodním dílem, který může mít různé ozdoby, řasení či postranní zavazování. Hodit se vám bude hodit i spodní díl plavek s nohavičkami. Vrchní díl plavek by měl být pro vyváženost naopak jednodušší a nenápadný.

Jednoduchý vrchní díl
Jednoduchý vrchní díl – Zdroj: Shutterstock.com

Postava připomínající jablko

Jestliže máte kulatý tvar postavy s širokým hrudníkem a větší obvodem pasu, zatímco ramena a boky jsou užší, můžete snadno odvést pozornost od širších partií pomocí rafinovaného střihu plavek, kterým jsou tzv. monokiny. Jedná se o jednodílné plavky, které jsou po stranách výrazně vykrojené. Díky tomu, že je vrchní a spodní díl plavek uprostřed spojený pruhem látky, opticky postavu zeštíhluje a dává jí potřebný tvar.

Postava do tvaru obdélníku

Je vaše postava spíše chlapecká a evokuje vám tvar obdélníku? Potom zvolte styl plavek, které dokážou zvýraznit vaši ženskost a dodají vaší postavě více tvaru. Vhodné jsou například bikiny, výrazně vykrojené plavky či oblíbené plavky s volánky. V případě menšího poprsí vám také může skvělou službu udělat vrchní díl plavek s push-up efektem.

Plavky s volánky
Plavky s volánky – Zdroj: Shutterstock.com

Postava jako přesýpací hodiny

Pokud patříte k těm ženám, které mají podobně široké boky i ramena a k tomu úzký pas, budou vám lichotit jakékoliv střihy plavek a nemusíte si tedy s výběrem nijak lámat hlavu. Díky tomu, že je vaše postava dokonale žensky symetrická, vám budou slušet jak bikiny, tak i jednodílné plavky, vzorované spodní i horní díly i rafinované plavky bez ramínek.

 

Zdroj:

https://www.moda.cz/jak-na-vyber-plavek-podle-typu-postavy

 

 

 

 

 

Jak správně vybrat plavky, aby lichotily vaší postavě?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!