Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dry brushing / foto: shutterstock

Dry brushing účinně zatočí s celulitidou: Kdy a jak často provádět očistný rituál

Bojujete s celulitidou? Chcete mít krásně hebkou pokožku? Pak rozhodně zkuste dry brushing.

Dry brushing je jednoduchou procedurou s velkým účinkem. Dnes dry brushing, zatímco dříve se mluvilo o „kartáčování na sucho“. Dalo by se říct, že jde o suchý peeling. O to je vše snadnější, jednodušší a v tomto směru i efektivnější.

Kartáč jako účinný pomocník
Kartáč jako účinný pomocník – Zdroj: Shutterstock.com

Stylové označení dry brushing

Ano, zní to rozhodně lépe než kartáčování na sucho. To může pro někoho znít jako drsná metoda. Opak je pravdou. V reálu se jedná o kombinaci peelingu a masáže. Díky tomuto suchému peelingu si zvládnete během pár minut doslova vychutnat jemnou masáž, která má velmi pozitivní vliv na pokožku i vaše zdraví. Jaké jsou benefity této procedury?

Efektivní účinek suchého kartáčování

Procedura, kterou docílíte pozitivního efektu pro vaši pokožku, ale rovněž podpoříte i své zdraví. Mezi pozitivní účinky dry brushingu patří zmírnění celulitidy, lepší prokrvení pokožky celého těla, posílení a zjemnění pokožky, stimulace lymfatického a krevního oběhu. Dry brushing má anti-aging i peelingový efekt. Můžete ho tak zařadit do pravidelného rituálu v rámci péče o svou pokožku.

Při této proceduře dochází k odstranění odumřelých kožních buněk, otevření pórů a rychlejší regeneraci pokožky, která je pak jemnější na dotek a celkově působí zdravěji a pevněji. Pravidelné kartáčování eliminuje zadržování vody v kožních tkáních, což jinak způsobuje nevítanou celulitidu neboli tzv. pomerančovou kůru. A co více? Touto metodou posílíte i imunitní systém.

Dejte sbohem nepěkným dolíčkům
Dejte sbohem nepěkným dolíčkům – Zdroj: Shutterstock.com

Podstata spočívá ve správném provedení

Krátce, ale důkladně. Vzhledem k tomu, že tato metoda pomáhá rozproudit krevní oběh, je ideální provést hned po ránu, a to ještě před sprchováním. Příjemně vás nabudí a nastartuje do nového dne. Samotný dry brushing se provádí rovnoměrnými, krouživými pohyby. Vyvarujte se přílišnému dření a energetickému drhnutí sem a tam, které nepřinese kýžený účinek, ale naopak ještě pokožku zbytečně podráždí. Masážní tahy provádějte vždy směrem k srdci. Základem je pravidelnost. Doporučuje se 2 až 3x týdně, ideálně po dobu 10 minut. K této proceduře potřebujete kartáč s přírodními, ne příliš tvrdými štětinami a delší rukojetí nebo ergonomickým úchytem. Eventuálně můžete použít i masážní sisalovou rukavici.

 

Zdroje:

https://www.activebeauty.cz/cs/dry-brushing/

https://www.notino.cz/beautyblog/tipy-a-rady/dokonale-hladka-pokozka-zkuste-dry-brushing/

Dry brushing účinně zatočí s celulitidou: Kdy a jak často provádět očistný rituál

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!