Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vrásky okolo očí / foto: shutterstock

Vráskám okolo očí lze účinně předcházet správnou hydratací i slunečními brýlemi

Tenká a citlivá pleť očního okolí je jedním z prvních míst na těle, kde se objevují vrásky, a to dokonce již po 25. roku. Pokud chcete stárnutí očního okolí zpomalit, je důležité dodržovat doporučení od odborníků na krásu.

Bez pravidelné hydratace to nepůjde

Jednou z věcí, kterou se rozhodně nevyplatí podceňovat, je dostatečná hydratace pleti očního okolí. Na trhu existuje velké množství kosmetiky, která je určená výhradně pro pleť okolo očí, takže rozhodně máte z čeho vybírat. Kvalitní hydratační krém či sérum ráno i večer je základ, stejně jako zajištění dokonalého odlíčení očí před spaním. Alespoň jednou týdně si také dopřejte oční masku a současně rozhodně nezapomínejte hydratovat tělo i zevnitř. Zaměřte se proto i na dostatečný příjmem vody v podobě 2 litrů tekutin rozložených do celého dne.

Hydratace pleti
Hydratace pleti – Zdroj: Shutterstock.com

Noste sluneční brýle a používejte opalovací krémy

V oblasti okolo očí máme velké množství mimických svalů, které používáme zejména v případě, kdy na něco mhouříme. Pokud tedy například v létě nenosíte sluneční brýle, zbytečně tím pleť okolo očí přetěžujete. Navíc je známo, že slunce také přispívá k rychlejšímu stárnutí pleti. Proto si nezapomeňte pleť pravidelně natírat krémem na opalování. Tím v létě předejdete vysychání pleti i jejímu zarudnutí, které by opět stárnutí urychlilo.

Sluneční brýle vaše oči ochrání
Sluneční brýle vaše oči ochrání – Zdroj: Shutterstock.com
                              

Omezte kouření a za odměnu zkrásníte

Kouření nemá na naše zdraví zrovna pozitivní dopad a nejinak je to i ke vztahu k naší pleti. Jak jste si možná mohli všimnout, pleť kuřáků totiž předčasně stárne, a to vlivem její vysoké suchosti. Neustálé držení cigarety v blízkosti obličeje na pleť působí velmi vysušujícím účinkem a dochází ke ztrátě kolagenu. Vzniklá suchá pleť má následně velký sklon k tvorbě vrásek, takže pokud chcete mít pleť očního okolí krásně mladistvou, určitě se návyk kouření odnaučte. Odměnou vám bude nejen pozitivní dopad na zdraví vašich plic, ale také budete krásnější. Nelichotivě na pleť působí taktéž pobyt v zakouřených prostorách, takže pozor i na časté vystavování se cigaretovému dýmu v případě, že kuřáci nejste.

 

Zdroj:

https://www.dm.cz/inspirace-a-poradenstvi/pece-o-plet-a-telo/jak-na-vrasky-kolem-oci-1692766

https://www.incacollagen.cz/blog/kourite-toto-s-vasi-pleti-udela-uz-jedna-cigareta-denne/

 

Vráskám okolo očí lze účinně předcházet správnou hydratací i slunečními brýlemi

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!