Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Špatný střih / foto: shutterstock

Nedělají vás vaše vlasy starší? Vyvarujte se přísným střihům i příliš tmavým odstínům

Na tom, že vlasy jsou korunou krásy, se asi shodne každá žena. Co když vás ale váš účes či barva vlasů dělají zbytečně starší? Na ty nejčastější chyby a omyly se zaměříme v tomto článku.

Zplihlé vlasy bez objemu

Symbolem mladistvého vzhledu jsou bezesporu nadýchané a vzdušné vlasy. Zplihlý účes navíc nepůsobí vůbec lichotivě v jakémkoliv věku a vyzdvihuje kdejaký náš nedostatek na tváři. Vlasy navíc působí nezdravě a řídce, což určitě nechcete. Ve své vlasové péči tedy rozhodně neopomeňte důležitost přípravků vytvářejících objem, ať už se jedná o objemové šampony, kondicionéry nebo stylingové přípravky. Pomoci si také můžete správnou technikou fénování přes kulatý kartáč, používáním velkých natáček nebo si například osvojte techniku tupírování, která vaše vlasy udrží objemné a tvarované po celý den.

Zplihlé vlasy nepůsobí mladistvě
Zplihlé vlasy nepůsobí mladistvě – Zdroj: Shutterstock.com

Přehnaně ostrý a přísný střih

Starším ženám se obecně nedoporučuje nosit tvrdé a přísně střižené účesy. S postupujícím věkem jsou totiž naše rysy ostřejší, a při volbě účesu je proto důležité volit přesný opak, který vše vyváží a ostré rysy zjemní. Vsaďte proto raději na měkké oblé účesy a střihy. Vhodné jsou například postupně sestříhané účesy. Rozhodně se vyvarujte přísně střiženému mikádu. Také krátké vlasy zbytečně zestařují, proto si udržujte délku ideálně k ramenům, a to i s přibývajícím věkem.

Správný střih pomůže ubrat pár let
Správný střih pomůže ubrat pár let – Zdroj: Shutterstock.com

Jednolitý tmavý odstín vlasů

Pokud se barvíte pouze jediným odstínem po celé hlavě, vypadá to nepřirozeně a u starších žen také zbytečně tvrdě. Navíc čím tmavší odstín je, tím vše působí ještě více nelichotivě. Vyzkoušet můžete třeba tzv. balayage, což je lehce zesvětlená spodní část vlasů, která rozruší strnulou jednolitost. S kadeřníkem se také můžete domluvit na barvení tón v tónu, které působí velmi přirozeně. Jestliže se barvíte kvůli šedinám, nezapomeňte, že méně je někdy více a často ženy zbytečně zestařují právě nevhodně zvolené barvy vlasů. Udržované šedivé vlasy kvalitními šampony proti zažloutlému odstínu vás rozzáří a paradoxně mohou působit přirozeně omlazujícím dojmem.

 

Zdroj:

https://www.elle.cz/krasa/vlasy-ucesy/5-chyb-pri-stylingu-vlasu-ktere-vas-delaji-starsi

 

Nedělají vás vaše vlasy starší? Vyvarujte se přísným střihům i příliš tmavým odstínům

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!