Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Korejská kosmetika / foto: shutterstock

Výjimečnost korejské kosmetiky tkví v nevšedních ingrediencích

Také jste si všimli, že korejské ženy mají naprosto bezchybnou pleť? Jejich tajemství krásy tkví v používání korejské kosmetiky, která se od běžných produktů liší zejména v obsahu speciálních složek.

Včelí jed

Propolis neboli med je v kosmetice využíván běžně, korejská kosmetika má však svého favorita, a to rovnou ve formě včelího jedu. Ten dokáže skvěle působit proti vráskám, jelikož obsahuje látku apitoxin, která vyhlazuje, vypíná pleť a působí proti vráskám. Podporuje krevní oběh pleti, čímž je také podporována přirozená tvorba kolagenu a elastinu.

Včelí jed působí proti vráskám
Včelí jed působí proti vráskám – Zdroj: Shutterstock.com

Výtažky z bambusu

Pokud potřebujete rychle zatočit s nevzhlednými pigmentovými skvrnami, kterým se skoro žádná žena s přibývajícím věkem nevyhne, Korejky by vám určitě doporučily kosmetiku s vysokým obsahem bambusového extraktu. Bambus je totiž vyhledávaný pro obsah látky zvané silica, která významně pomáhá tvorbě kolagenu. Díky tomu také dokáže viditelně vyhladit jemné linky a celkově omladit pleť. Současně účinně zamezuje nežádoucí tvorbě akné.

Šnečí mucin

Šnečí mucin je jednou z nejpopulárnějších kosmetických složek v Koreji, kde je známý pro své schopnosti zlepšit vzhled a zdraví pleti. Šnečí mucin vzniká, když šneci produkují sliz, který je chrání před poškozením a infekcemi. Tento sliz obsahuje mnoho prospěšných látek, jako jsou vitamíny, minerály, enzymy, kolagen a antimikrobiální peptidy. Tyto látky pomáhají hydratovat, vyživovat, regenerovat i zklidnit pleť a bojovat proti stárnutí.

Šneci v kosmetice
Šneci v kosmetice – Zdroj: Shutterstock.com

Fermentovaná rýžová voda

Rýžová voda je oblíbená u korejských žen nejen v přípravcích vlasové kosmetiky, kdy dokáže s vlasy skutečné zázraky, ale stejně tak je vhodná i na pleť. Fermentovaná rýžová voda dokáže totiž v mžiku krásně rozzářit stárnoucí pleť a dodat jí mladistvý vzhled. Současně je skvělá i jako přípravek ke zmírnění akné. Nejčastěji rýžovou vodu obsahují pleťové tonery, které jsou důležitým krokem v péči o dokonalou pleť.

Zelený čaj

Zelený čaj určitě znáte a možná si jej dopřáváte každé ráno. Korejky si ho ovšem oblíbily i v kosmetice, jelikož jeho antioxidační vlastnosti dokážou s pletí zatíženou smogem skutečné divy. Výtažky ze zeleného čaje na pleť působí zklidňujícím účinkem, zmírňují podráždění i začervenání. Pleť potom vypadá o poznání rozjasněně a svěže.

 

Zdroj:

https://www.koreankosmetika.cz/blog/ucinne-slozky-v-korejske-kosmetice--ktere-jinde-nenajdete/

https://www.elle.cz/krasa/pece-o-telo-plet/ingredience-korejske-kosmetiky-po-kterych-touzi-cely-tik-tok

 

Výjimečnost korejské kosmetiky tkví v nevšedních ingrediencích

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!