Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cottagecore / foto: shutterstock

Cottagecore – venkovské idylce propadnou i zarytí milovníci měst

Jen málo mikrotrendů se ve světě módy udrží déle než jednu sezónu. Stylu cottagecore se to ale povedlo a nachází si stále více příznivců. Pokud i vy milujete přírodu, klid a vintage oblečení, je tento styl přesně pro vás.

Je to styl života

Trend cottagecore vychází z romantizace venkova z dob dávno minulých. Promítá se nejen do šatníků, ale i do celkového stylu života. A tak si jeho největší příznivci pečou vlastní chléb, pletou košíky nebo se intenzivně věnují zahradničení. Zapomeňte na zrychlené tempo dnešní doby, cottagecore nechává věci volně plynout.

Cottagecore
Cottagecore – Zdroj: Shutterstock.com

Volné šaty, nabírané rukávy a zemité tóny

Chtěli byste do svého života i vy přenést trochu idylického venkovského života, rozkvetlého kvítí a slunce v duši? Není nic jednoduššího než trochu proměnit svůj šatník, zbytek už půjde sám. A jak? Oblečení ve stylu cottagecore na první pohled vypadá, jako by vypadlo z románů Jane Austenové. Balonové rukávy, zemité barvy, přírodní materiály, krajky, volánky a usedlé střihy jsou základ. Inspirovat se můžete již zmíněnými knihami, starými pohlednicemi nebo třeba filmovou adaptací Malé ženy.

Co se týče materiálů, přednost mají samozřejmě ty čistě přírodní, lehké a vzdušné. Trend cottagecore prosazuje hlavně udržitelnost, rychlá móda zde nemá místo. Někteří příznivci si oblečení dokonce sami šijí, případně alespoň vyrábějí vlastní doplňky.

Mezi nejběžnější kousky se rozhodně řadí rozevláté bavlněné šaty s květinovým motivem a hranatým výstřihem, případně takzvané španělské šaty, které odhalují ramena, samozřejmě vkusně doplněné řasením nebo krajkou. Pokud se na šaty necítíte, obléct se můžete do světlých topů připomínajících součást kroje, v chladnějších dnech také do pletených svetrů s výšivkou. Velmi oblíbené jsou i dlouhé košilové šaty. Důležité je, abyste se v outfitu cítili pohodlně, étericky a především vyrovnaně – v tom totiž spočívá opravdová podstata tohoto trendu.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/onadnes/moda/cottagecore-vesnicky-styl-moda-trend-instagram-tiktok.A230626_223832_modni-trendy_syk

Cottagecore – venkovské idylce propadnou i zarytí milovníci měst

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!