Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
kosmetika / foto: shutterstock

V jakých ohledech je biokosmetika lepší než ta klasická?

Drobné chyby ve vzhledu či nepříliš podmanivý přirozený odér. To jsou jen dva důvody k tomu, proč používat kosmetiku.

Valná část českých zákazníků stále dává přednost klasickým výrobkům, nicméně přibývají i zákazníci, kteří pokukují i po bio alternativách. Ty jsou totiž v některých ohledech mnohem lepší.

Nezatěžují tolik přírodu

I když tradiční kosmetika nepatří do stejné kategorie jako třeba těžká průmyslová výroba, stále není její výroba kdovíjak šetrná k životnímu prostředí. Toto se však o bio konkurenci říci nedá.

Během výroby přírodní kosmetiky se totiž využívají pouze ekologické postupy. I tak zde samozřejmě existují negativní dopady na planetu, avšak ty jsou pouze minimální.

Jedná se konec konců o čistě naturální výrobky. Jednotlivé ingredience pocházejí hlavně z různých druhů bylinek, což jsou defacto snadno obnovitelné zdroje. Spousta zákazníků na biokosmetice rovněž oceňuje i fakt, že se netestuje na zvířatech.

Bio kosmetika

Nižší riziko podráždění

Každý druh kosmetiky může potenciálně podráždit pokožku uživatele. Rozdíl je však v tom, že tradiční kosmetika je daleko agresivnější.

Za tuto vlastnost samozřejmě mohou různé syntetické chemické látky, jež nemusí vždy sednout každé kůži. Hlavně lidé mající citlivější pokožku mohou po použití běžné kosmetiky pozorovat vznik pupínků či podráždění.

U biokosmetiky se však tyto problémy prakticky nevyskytují, zcela vyloučené ovšem nejsou. Za případné potíže obvykle může zákazníkova alergie na konkrétní složku v přípravku.

Bio kosmetika

Specializovaný obchod

Zboží označované jako biokosmetika se dnes prodává skoro všude, avšak ne vždy zákazník dostane skutečně přírodní produkt.

Už jen z toho důvodu je nejlepší strategií důvěřovat malým specializovaným obchodům typu Ekokočka, kde má člověk jistotu, že nekoupí zajíce v pytli, ale skutečnou biokosmetiku od domácích producentů.

K tomuto článku není otevřena diskuze