Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Xfactor / foto: Nova TV

X Factor: Mareš to ustál, Nývltová ven

Noc oživlých mrtvol byl horor, „Noc oživlých legend“ v X Factoru byla naštěstí zábava. Právě tak se jmenoval nedělní osmý finálový večer X Factoru. Zpívaly se písně legend, které už jsou v hudebním nebi.

Tentokrát tu nebyl žádný host, protože žádná mrtvá legenda se nejspíš nenechala přemluvit k posmrtnému vystoupení. Večer zahájily tančící zombies, ale to měl být jenom začátek. Pak už k nám ze záhrobí dolehly hlasy Freddieho Mercuryho, Jiřího Schelingera, Kurta Cobaina nebo třeba Johna Lennona.

Leoš už víc udělat nemohl
Poté, co se bulvárem jako smršť prohnaly fotografie Leoše Mareše „na Adama“ v posteli s údajnou prostitutkou, byl nejspíš nejeden divák zvědav, jak celý skandál populární moderátor ustojí a jak to bude v neděli v přímém přenosu vypadat.

 

Leoš to ustál. A byl opět bezprostřední a pohotový. Zvládl to skvěle a celé situace často dokonce využíval při moderování. Finálový večer byl prodchnut narážkami na ony kompromitující fotografie. Na začátku to vyznívalo trochu prkenně, ale pak už se improvizující moderátor dostal do obvyklé kondice.


Tak třeba, když se Leoš ptal kapely All X, proč zpívali v pyžamech, odpověděli, že se jim nejlíp jamuje po ránu a to jsou ještě v pyžamech, tedy pokud večer neusnou v tom, co na sobě měli přes den. Na to Leoš, že to se klidně může stát: „Někdo vám nalije něco do pití a je to…“

Janda s černými brýlemi
Hned na začátku „Noci oživlých legend“ vysvětlil porotce Petr Janda, proč je dnes v tmavých brýlích. Výkony některých finalistů ho prý natolik dojímají, že stěží udrží slzy, a protože je chlap a tvrdý rocker, nechce se před lidmi znemožnit. Možná se také bál, že si popláče při vyřazení All X, kteří měli včera opět namále.

Motorová pila Zonyga
Jirka Zonyga svým hlasem podobným motorové pile zazpíval song Jiřího Schelingera „Hudba radost dává“. Gábina pak vzala zpět to, co řekla minule, že v jeho podání by jí bavilo poslouchat i zhudebněný telefonní seznam. To je prý málo. I požární směrnice by určitě zněly skvěle.

 

Gábina zajímavě okomentovala i „Bugatti step“ v podání All X. Prý to byla strašná noční můra autora písně Jaroslava Ježka.

Závodní pavouk a mrazák na maso
Zazněly i další povedené hlásky. Například když Ondřej Ruml (jako vždy po svém) zazpíval písničku od Nirvany, řekl mu Petr Janda, že je to odvaha zpívat swing - dávno mrtvou muziku. Soukup dodal, že Ruml je důkaz, jak se z antihvězdy může stát hvězda. „Vypadáš sice jako závodní pavouk, ale swing ti jde skvěle,“ uvedl Soukup.

 

Soukup to pak schytal od zbylých porotců za výběr písně „Show must go on“ od Freddieho Mercuryho, kterou podle nich nezvládla Kamila Nývltová. „To ti nesedělo,“ řekl Janda a Gábina Osvaldová byla ještě ostřejší: „Je to jako když tatínek nutí dceru do něčeho, na co nemá. Skoč, Kamilko, skoč. A Kamilka stojí u mantinelu a klepe se.“

 

Na to se Ondřej skoro rozlítil. Vrátil to Gábině vzápětí po výkonu její svěřenkyně Martiny Pártlové, která zazpívala píseň „Fever“. Místo horečky prý pohledná blondýnka předvedla výkon jak z „řeznického mrazáku na maso“.

 

Tak drsný na Martinu snad zatím nebyl. Jenže, finále se blíží, hra se přiostřuje, a hlavně, porotci měli vůbec naposledy poslední slovo. Od této neděle už budete vyřazovat pouze vy, televizní diváci.

Píseň Johna Lenina
Když Ondřej Ruml dozpíval písničku od Johna Lennona „Woman“, Leoš se smíchem dodal, že ve svých podkladech to měl s drobným překlepem. Kdyby ho ignoroval, uvedl by píseň od Johna Lenina… Prý netušil, že pan Lenin byl kromě jiného i výborný muzikant…

Kdo s koho
A po všech legráckách a deseti sympatických výkonech se v Kdo s koho ocitl „autobusový zájezd“ All x a Kamila Nývltová. Té nepomohlo ani to, že si na druhou píseň vzala vyzývavé červené šaty bez podprsenky, což jistě potěšilo mužskou část diváků. Katem však nebyl chlap, ale Gábina. A ta Kamilu obětovala.

 

I když je skvělá zpěvačka, All X prý mají druh humoru, který by v X Factoru neměl chybět. Tím pádem přišel Ondřej Soukup o všechny své soutěžící. Na otázku Leoše, co na to říká, odpověděl stroze: „Oběsím se“.

 

Příště při Americké noci, kdy zazní swing či rhytm´n´blues, tak bude bez práce. Jako zvláštní host vystoupí Láďa Kerndl.

Koho byste poslali ven vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 262