Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Hubnete a visí na vás věci? Půjčte si je!

Znáte to, bojujete s váhou, držíte diety, hubnete, co to jde. A výsledek? Ano, nejspíše vypadáte lépe, jenže na vás zároveň visí téměř všechny věci z šatníku. Řešení? Půjčovna šatů, stejných, jen v různých velikostech.

Je s podivem, že při všech těch dietách, které lidé drží, s takovým nápadem nepřišel někdo už dávno. Až nyní představila svůj nápad firma z amerického Marylandu, nazvaná Transitional Sizes, tedy něco jako „přechodné velikosti“.

 

Firma nabízí dámské hadříky a oblečení pro maminky ve velkém spektru velikostí, a to za měsíční poplatky od tří do 25 dolarů, v přepočtu tedy mezi 45 a 375 korunami. Muži zatím přijdou zkrátka, ale nemusejí truchlit, i pro ně chystá společnost spustit v nejbližší době nabídku oblečení.

 

Nechcete? Vyprat a poslat zpět

Jak to funguje? Jednoduše. Zákaznice si objednají hadříky ve velikostech, které potřebují a mohou si je ponechat, jak dlouho potřebují. V okamžiku, kdy potřebují jinou velikost, vyperou vypůjčené oblečení podle instrukcí společnosti a zašlou zpět v originální krabici.

 

Zatím je ale firma na samém začátku, a tak je v nabídce jen omezený počet oděvů. Při velkém zájmu tak mohou některé natěšené dívky a ženy narazit. Ovšem podobný koncept je hodně zajímavý, už vzhledem ke zmiňovanému počtu těch, kteří bojují s kily navíc. A také vzhledem ke stále se zvyšujícímu počtu lidí s nadváhou na celém světě.

 
Také dětské oblečení

Na podobném principu už nějakou dobu funguje půjčovna dětských oblečků v německém Hamburgu, nazvaná Lütte-Leihen. Ta si také účtuje měsíční poplatky, rodiče si přitom mohou vybírat mezi několika druhy dupaček, pyžámek a oblečení na ven. Hadříky doručuje firma poštou, případně si je lidé z Hamburgu mohou vyzvedávat osobně.

 

V každém balíčku najdou rodiče devět až jedenáct kousků oblečení v neutrálních barvách a odstínech, ceny se přitom pohybují od 17 do 26 eur za měsíc s ohledem na to, jaký balíček si vyberou. Pokud tedy nechcete stále znovu a znovu utrácet za nové věci pro ratolest, která roste jako z vody, tohle může být ideální řešení.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 85