Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vlčí muž / foto: Shutterstock

Podivnosti mezi námi: vlčí muž, pan kočka...

Mezi lidmi se občas objeví zvláštní stvoření a nejrůznější podivíni. A právě na ně jsme se zaměřili.

Vlčí muž

Vlčí muži neexistují jen na filmovém plátně, ale i ve skutečnosti. Dnes víme o 19 případech. Sedmnáct z nich jsou členové jediné rodiny Acevesových, jejíž jedna část žije v Los Angeles a druhá v Mexiku. "Syndrom vlkodlaka" neboli nadměrné ochlupení je způsobeno nemocí zvanou hypertrichóza. Jde o vzácnou genetickou poruchu, při které máte hromadu chlupů všude včetně obličeje. První "vlčí muž" byl diagnostikován v roce 1556 a od té doby bylo na světě registrováno pouhých 40 případů. 

 

Holka, co nikdy nepozřela ani sousto

V Anglii žije holčička, která v životě nepozřela ani sousto. Naživu ji udržuje trubička s výživou zavedená přímo do žaludku. Tia také nikdy necítí hlad ani žízeň. Kdejaká modelka či po zhubnutí toužící dívka by jí to možná záviděla, ale asi není o co stát. Chudák holka. V Anglii si s ní nikdo neví rady. S matkou se chystají do Rakouska k světově uznávané specialistce dr. Marguerite Dunitz-Scheerové, která se věnuje tomu, aby některým dětem vrátila chuť k jídlu. Její program „proti smrti vyhladověním" byl doposud téměř 100% úspěšný. Tak uvidíme, jestli Tia dostane poprvé v životě hlad.

 
Malý Herkules

Richard Sandrak je z Ukrajiny, už v 7 letech vzal ztečí svět kulturistiky, v jedenácti uzvedl trojnásobek své váhy, zvládne 50 kliků bez kapičky potu a v Hollywoodu už pro něj píší scénář filmu "Malý Tarzan". Říká se mu "malý Herkules" a je to asi nejsilnější kluk na světě. Jak ke své síle přišel, to nikdo neví. Udržuje si ji díky spaní na tvrdé zemi, 4 hodinám tréninku denně, dietě sestávající ze syrové zeleniny a speciálního potravinového doplňku. Co to je, to jeho rodina tají, každopádně si na tom mastí kapsu díky jeho prodeji na netu. Richard je mezinárodně uznávaným fenoménem a pravidelně se objevuje v amerických i celosvětových televizních pořadech.

 
Obří muž váží 207 kg

Patrick Deuel byl tak tlustý, že musel do nemocnice na operaci. Zmenšili mu žaludek, takže už se nemohl tolik přecpávat. "Ze všeho je vám špatně," říká Patrick. "Všude možně na mě teď visí kůže," směje se. Díky operaci a přísné dietě se mu změnil život. Najednou si mohl sám dojít do koupelny a poprvé po hodně dlouhé době mohl strávit noc mimo dům. "Takhle hubený sem nebyl už tak 25 let," vtipkuje Patrick.

 
Trpaslíci

Na světě žijí i opravdoví trpaslíci. Většinou nejsou ani metr vysocí. Nikdo neví, co způsobuje tento syndrom. Jeho vznik je předurčený již od prvního momentu v matčině děloze. Je to neléčitelné. Říká se jim "primordiární trpaslíci". Nemají to v životě lehké, nejenže jsou malí, mají skřípavý hlas, ale umírají mnohem dřív než zdraví lidé. Už kolem třicítky. Mnozí zvolí dobrovolný odchod ze světa. Jednou z nejmenších trpaslic je Bree, měří jen 69 cm a váží jako menší pes, tedy jen 7,2 kg. Nejstarší žijící trpaslicí v USA je 43letá Sharon, měří 114 cm, váží 15,4 kg. Byla tak malá, že musela do 4 let nosit oblečky pro panenky. Žádný primordiární trpaslík ale nikdy neotěhotněl, ani nesplodil dítě a žádný se ani neoženil.

 

Lidé, co se předělávají na zvířata

Na celém světě se každý den provede zhruba 2 milióny chirurgických operací, přičemž řada z nich je zcela neodůvodněná. Jenže někteří magoři to prostě mají rádi. Kromě plastik prsou či obličeje teď frčí i předělávání na zvířata. Můžete se potkat třeba s "hadím mužem", který si nechal rozdvojit jazyk, "čertí muž" si na hlavu nechal transplantovat rohy. Nejdál ale v tomto směru došel Dennis Smith zvaný "kočičí muž". Od hlavy až k patě má vytetované oranžovo-černé pruhy a zuby si nechal obrousit do špičky, v obličeji má naimplantované latexové kočičí vousy a podstoupil i operaci rtů, díky které neustále cení zuby. Živí se jako počítačový programátor, ročně si vydělá 80 tisíc dolarů. Všechny peníze pak vrazí do toho, aby byl kočka. 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 185