Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Plastic Logic reader / foto: Shutterstock

Vyměníte papír za elektronické knihy?

O čtení knih a novin v elektronické podobě už se mluví hodně dlouho. Zatím se však zdá, že celá tahle záležitost je jen nafouknutou bublinou.

Stále ještě na veřejnosti nevidíme lidi, kteří by chodili se čtecím zařízením místo papírové knihy nebo oblíbeného plátku, jakkoliv by to bylo efektivnější.

Přijde revoluce?
Přitom už je k dispozici celá řada příslušných zařízení, do kterých si můžete nahrát elektronický obsah, a pak si ho vcelku komfortně číst kdekoliv vás napadne. Jmenujme například Amazon Kindle. Ani on však nerozpoutal očekávanou čtenářskou revoluci.

Povede se to Plastic Logicu, jenž nabízí dosud zřejmě nejlépe technologicky vybavené mobilní čtecí zařízení? Má ideální proporce, není tlustší ani těžší než svazek hutnějších novin. Přitom se z něj čte bezmála ideálně.

Primárně je zaměřen na byznysmeny. Těm umožní pracovat s dokumenty v nejrozšířenějších formátech a programech, jako je Microsoft Word, Excel či Powerpoint. Samozřejmě nesmí chybět ani podpora PDF.

Komfort nadevše

magazin.cz
Umožňuje rovněž nahrát elektronické noviny. Díky jednoduchému ovládacímu rozhraní, k jehož ovládnutí vám stačí několik základních gest, si informace můžete uspořádat zcela podle svého gusta.

Přístroj se dokáže připojit k internetu, ať už prostřednictvím kabelu, ale i bezdrátově. Jeho kapacita postačí na uskladnění tisíců obsáhlých dokumentů.

Už příští rok

magazin.cz
Díky E-Ink technologii navíc nabízí skvělý kontrast a čtenářský komfort. Ani o výdrž baterie se nemusíte bát – použitím speciálních technologií se vybíjí velice pomalu.

Plastic Logic reader má rozhodně velké ambice. Ty by mohl převést ve skutečnost již v první polovině příštího roku, kdy se konečně objeví na trhu.

Jeho úspěch ale bude záležet spíše na ochotě lidí udělat pomyslný skok od papírového k elektronickému. Zdá se, že to bude větší oříšek, než se dříve zdálo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 117