Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: dailymail.co.uk

Nejmenší muž mezi nejdelšíma nohama

První je oficiálně nejmenší muž planety, druhá potom žena s oficiálně nejdelšími spodními končetinami na světě. Instrukce ženy k muži byla jasná: „Nedívej se nahoru, kámo!“

Prezentace Guinessovky
Necelých 75 centrimetrů měřící He Ping Pong sotva dosáhne ke kolenům Svetlany Pankartové. Není divu – délka jejích nohou sahá ke 132 centimetrům.

Se 186 centimetry sice Svetlana není světovou rekordmankou ve výšce – tato čest náleží Yao Defen, která měří dva 235 centimetrů. Ovšem krátké tělo Rusky znamená především to, že její nohy jsou nejdelší na světě - tedy v rámci ženského pohlaví, samozřejmě.


Akce se uskutečnila ku příležitosti vydání poslední edice Guinessovy knihy rekordů, která měla premiéru na Trafalgarském náměstí v Londýně.

Editor knihy Craig Glenday je tímto vydáním nadšen. Při svých cestách světem potkal právě He Ping Ponga a velmi ho zaujala skutečnost, že tenhle člověk žije prakticky vedle nejvyššího muže na světě – Bao Xi Shuna, který měří 236 centimetrů.

Oba jsou ze středního Mongolska.


Nové rekordy
Nová Guinessova kniha je plná praštěných rekordů. Přibyly například tyto:

Muž se za pomocí 1400 heliem naplněných balónků vznesl do výšky 5,5 metru.

Leslie Tipton ustavila nový rekord ve vylézání z malého kufru. Trvalo jí to pouhých sedm sekund, čímž vylepšila vlastní rekord z roku 2007, kdy jí to trvalo ještě 13 sekund.

Ashrita Furman dokázal balancovat se sedmnácti plastovými kartony na mléko postavenými na bradě. Krabice vážily celkem 42 kilogramů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 566