Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lego Factor / foto: Shutterstock

Nesmrtelné LEGO celebrity

Má perfektně upravené, typické vlasy, růžolící tváře a žhavou kůži. To není Amy Winehouse na jednom z mnoha svých bujarých večírků.

Někdo by mohl říct, že autoři LEGO figurky Amy tak trochu přidali. Stačí se podívat, jak zničeně občas vypadá.


Angelina a Brad i s dvojčaty
Amy Winehouse je ale jen jednou z celebrit, zvěčněných ve zvláštní LEGO sérii. Spolu s ní měli tu čest americký porotce SuperStar a X Factoru Simon Cowell, slavná Madonna a samozřejmě nesmí chybět věční návštěvníci bulváru, tedy slavné páry David a Victoria Beckhamovi a Angelina Jolie s Bradem Pittem. I s jejich dvojčaty, samozřejmě.


Pokud už jste ale letěli do nejbližšího hračkářství, musíme vás zklamat. Mini figurky totiž nebudou veřejnosti k dispozici, ani v rámci nějaké superdrahé stavebnice.

magazin.cz

Mají totiž pouze oslavit třicáté narozeniny právě takových mini-figurek. Jejich vyrobený počet je neuveřitelný – momentálně se pohybuje někde kolem čtyř miliard.

Nejrůznější role
První byly celé žluté a měly buď šťastný nebo neutrální výraz. Postupem času se staly ovšem více sofistikovanými a osvojily si nejrůznější role, jako je stavitel, policajt, zdravotní sestřička nebo třeba fotbalový hráč. V poslední době se největší oblibě těší figurka Darth Vadera.

„Neměli jsme ani tušení, že se figurky stanou takovými ikonami,“ říká Marko Illinic, ředitel LEGO pro Velkou Británii.

Kdo ví, kam až to dánská stavebnice dotáhne. Zatím to je jeden z nejúspěšnějších produktů globalizace.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 189