Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mobil / foto: sxc.hu

Mobilní televize konečně realitou

Když se začne mluvit o mobilních televizích, leckdo si představí ony přístroje ne nepodobné mikrovlným troubám, které měly tak špatný signál, že nebylo prakticky poznat, zda zrovna sledujete večerníček nebo film pro dospělé.

Blýská se na lepší časy
Co se stalo s těmi mašinkami, které nám měly poskytovat zábavu i na cestách? Tak nějak jsou slibovány od sedmdesátých let, ovšem evidentně se zapomněly materializovat.

Ani mobilní operátoři nepřišli s kýženým řešením. Pravda, nabídli něco programů, ale obvykle starých, nic moc zajímavých a navíc na televizi nehorázně drahých.

Zdá se však, že se žehráním je konec. Díky přechodu na digitální vysílání je nyní možné implementovat televizi do celé řady přenosných zařízení, ať už to je DVD přehrávač nebo malá herní konzole Sony Playstation Portable.

Budoucnost je mobilní
Kromě nerušeného příjmu mnoha programů ve vysoké kvalitě chystají některé přístroje také možnost sledovat určitý kanál a přitom nahrávat jiný.

Na trh již brzy vtrhne mobilní telefon Nokia N96, který má zabudovaný Freeview, umožňující příjem digitálního signálu. Bude využívat stejných výhod jako televize, přidá některé navrch a navíc nebude třeba vůbec nic platit.

Mobil se bude standardně prodávat s šestnácti gigabajty interní paměti, což je prostor, který můžete využít třeba nahráním čtyřiceti filmů. Televizi budete moct také pauzovat a přetáčet, a to dokonce živé vysílání!

Samozřejmě bude nějakou dobu trvat, než se u nás etabluje potřebný digitální signál, který bude počítat i s mobilními zařízeními, ale to už je v celé věci pouze detail.

Ostatně, televizím klesá sledovanost a jejich šéfové se jistě budou snažit nacházet nové cesty k divákům. Ta přes přenosné přístroje je přitom nejjistější.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 105