Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Google / foto: Google

Google zaplatí za váš nápad 10 milionů $

Google vznikl v hlavách dvojice studentů Larryho Page a Sergeje Brina. Z dnešního pohledu šlo o geniální nápad, který má nyní miliardovou hodnotu a image jedné z nejdůležitějších společností na světě.

Nápady jsou cenné
V Google tedy dobře vědí, jak jsou nápady důležité. Svým zaměstnancům dávají velkou volnost a prostor k přemýšlení. I proto Google neustále expanduje do nových oblastí. Jenže rezervoár nápadů a myšlenek v rámci jedné firmy není nekonečný.

Firma nyní rozjíždí jedinečnou kampaň, kdy od lidí chce slyšet jejich nápady, které by mohly být velkým přínosem pro ostatní. A nechce to zadarmo – za opravdu přínosné nápady nabízí deset milionů dolarů na ruku. To je asi 170 milionů korun.

Nezáleží na formě nápadu. Mohou být jen nástinem, nebo naopak dokonale rozpracované. Mohou být technologické i trochu abstraktnější. Ale musí být hlavně originální, přínosné a smysluplné.

Změňte svět
Google je mladá firma, která není řízena rigidní strukturou. Její vedení si evidentně uvědomuje, že se mezi šesti a půl miliardami lidí nachází obrovské množství nápadů, které by mohly změnit svět. Akorát nemají patřičnou podporu, bez níž se prostě nemohou rozvinout.

Pokud tak nosíte nějaký ten projekt v hlavě, rozhodně neváhejte. Uzávěrka akce je 20. října. Do té doby musíte odeslat popis nápadu na příslušné stránky. Můžete tak učinit v některém z pětadvaceti jazyků.

Hlavně pomáhat
Komise nápady roztřídí a začátkem příštího roku vybere dvacet nejlepších. V dalším kole zúží jejich počet na pouhou pětici a v květnu by měl být znám celkový vítěz. Pravidla soutěže počítají s tím, že se objeví více stejně hodnotných nápadů. Potom by se deset milionů rozdělilo.

Nápadům se podle všeho meze nekladou, ovšem projekt je zaměřen značně humanitárně. Důraz tak dost možná bude kladen na nápady, které přispějí ke zlepšení života lidí například v rozvojových oblastech.

Truchlit ale nemusíte ani v případě, že nezvítězíte. Je tu šance, že si vašeho nápadu někdo všimne a pomůže vám ho nadále rozvíjet.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 99